Teniška legenda Martina Navratilova še naprej zdrava

Legendarna na Češkem rojena teniška igralka Martina Navratilova, zmagovalka 18 turnirjev za veliki slam, je prek Twitterja sporočila, da je še naprej zdrava. Že konec marca je sporočila, da je premagala raka dojke in grla, novi zdravniški pregledi pa so potrdili, da je zdrava.

“Po dnevu, polnem testov v bolnišnici Sloan Kettering, sem dobila zeleno luč! Hvala vsem zdravnikom, medicinskim sestram, čarovnikom protonov in radiacije – kakšno olajšanje,” je Navratilova zapisala na Twitterju.

Šestinšestdesetletnica se je leta 2010 že zdravila zaradi neinvazivnega raka dojke in po šestih mesecih zdravljenja je Navratilova takrat bolezen premagala.

Nova diagnoza raka pa jo je decembra, kot je pozneje razkrila Čehinja, za tri dni spravila v popolno paniko, a marca je v čustvenem intervjuju povedala, da je bilo zdravljenje uspešno.

Navratilova, ki velja za eno najboljših teniških igralk vseh časov, je preživela skupno 332 tednov kot števila 1 na svetu in je zmagala na vseh štirih turnirjih za grand slam.