Tenis Slovenija prevzema stroške Covid-19 testiranj za mednarodne turnirje

Z 31. decembrom 2021 se je zaključil ukrep pomoči športu in povračilo stroškov testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2 za tekmovalni tenis, ki je bil sprejet s sedmim protikoronskim paketom (PKP7). To pa ne bo vplivalo na naše člane, ki se udeležujejo mednarodnih turnirjev. Ta strošek bo od 1. januarja 2022 do preklica za vse tekmovalce in njihove trenerje, ki tekmujejo na uradnih tekmovanjih ATP, WTA, ITF, TE, plačala Tenis Slovenija.

Tenis Slovenija

TS tako nadaljuje s pomočjo ambicioznim teniškim tekmovalcem, saj je to ena izmed prioritet v prihodnjem obdobju. Trenerji morajo biti člani Trenerske organizacije TS, tekmovalci pa morajo ob računu priložiti dokaz, s katerim potrjujejo, da je bil test opravljen za uradno mednarodno tekmovanje.

Za izkazovanje pogoja PCT testiranja po novem skrajšana veljavnost negativnih testov. Vlada RS je na svoji zadnji redni seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19. Te spremembe vključujejo skrajšano veljavnost negativnih testov, kot pogoj PCT, in sicer je veljavnost PCR testov skrajšana iz 72 na 48 ur ter veljavnost HAG testov iz 48 na 24 ur.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete Katarino na 051 271 241 ali pišete na katarina.obranovic@tenis-slovenija.si.