Tenis Slovenija in Zavarovalnica Sava nadaljujeta skupno pot

Tenis Slovenija in Zavarovalnica Sava sta s slavnostnim podpisom pogodbe podaljšala sodelovanje generalnega sponzorstva, ki se je začelo leta 2017. Pogodbo sta podpisala predsednik uprave Zavarovalnice Sava mag. David Kastelic in direktor TS Gregor Krušič.

Gregor Krusic, Aljaz Bedene, Sebastian Dominko and David Kastelic (Foto: Ponikvar / Sportida)

Mag. David Kastelic, ki je bil lani tudi predsednik turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož, je ob podaljšanju sodelovanja s Tenis Sloveniji povedal: “S Tenis Slovenijo sodelujemo že od leta 2017. Za sodelovanje smo se takrat odločili, ker smo enostavno verjeli v zgodbo. Verjeli smo ljudem. Verjeli smo v cilje, ambicije, v vizijo in strategijo. Bili smo prepričani, da lahko skupaj naredimo več za slovenski tenis. Mislim, da je naše sodelovanje v vseh teh letih dejansko preraslo v ljubezen, ki je bila omenjena v uvodu. Predvsem pa sem prepričan, da smo v teh letih vse naše cilje, ambicije in želje celo prerasli. Odločitev o podaljšanju pogodbe ni bila težka. Ko si enkrat v dobri, uspešni zgodbi, v sodelovanju, kjer je veliko medsebojnega zadovoljstva, tudi takšna odločitev pride sama od sebe. Vem, da smo v teh letih ustvarili veliko mladih igralcev in igralk, razširili mrežo turnirjev in nenazadnje lani po 11 letih pripeljali turnir WTA ponovno v Portorož. Mislim, da so to veliki dosežki, veliki uspehi. Nadgrajevanje teniške zgodbe gre v bistvu kar samo po sebi. Mi želimo nadaljevati v tem tempu, v tem ritmu. Tudi letos želimo v Portorožu organizirati turnir WTA. Skupaj si bomo prizadevali, da bo turnir prišel v redni koledar teniških turnirjev, tako da so naše ambicije in želje dejansko še vedno velike. Zelo se veselimo nadaljnjega sodelovanja.”

Podobno zadovoljen z dolgoletnim sodelovanjem je tudi direktor TS Gregor Krušič: ”Že samo dejstvo, da je naše sodelovanje dolgoletno kaže na pozitivno konotacijo, ne samo, da je sponzor zadovoljen z delom TS, ampak, da je tudi TS zadovoljna z medsebojnim sodelovanjem in zaupanjem. V Zavarovalnici Sava vedno najdemo sogovornika, ki najde čas in posluh za slovenski tenis, ki ga želimo skupaj razvijati. Zelo smo ponosni, da lahko že pet let sodelujemo s tako eminentno družbo kot je Zavarovalnica Sava in še bolj, da bomo danes podpisali sodelovanje za nadaljnja tri leta. Na podlagi strategije 2022–2026 smo se na TS prioritetno usmerili v vrhunski tenis. Zavedamo se, da vrhunski šport predstavlja eno najvišjih oblik človekove ustvarjalnosti na področju športa. Vrhunski športni dosežki pa odražajo razvitost športne panoge, kažejo na njeno organiziranost in strokovnost, vplivajo na športno industrijo, trgovino, turizem, medije in nenazadnje nacionalni ponos. Pri tem se zavedamo, da ni vse na tekmovalcih, ampak da smo mi njihova podpora, da pridejo do vrha.

Prisotna sta bila tudi Aljaž Bedene in Sebastian Dominko

Na dogodku sta bila prisotna tudi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene in obetavni Sebastian Dominko. Aljaž Bedene trenutno ne nastopa na turnirjih, tako, da ga bo letos ne bomo videli na OP Avstralije: “Trenutno treniram trikrat na teden. Lanska sezona je bila zelo specifična. Fizično nisem bil pravi. Čeprav sem bil motiviran za delo, mi telo ni dopustilo večjih naporov. Zato sem prekinil lansko sezono in zdaj se počasi pripravljam na vrnitev. Načrtujem, da sem bom na turnirje vrnil marca v Indian Wellsu. Še vedno od sebe pričakujem veliko. To leto želim še igrati. Rad bi se namreč dobro pripravil, ampak telo mi tega za zdaj ne dopušča povsem. Zato je malce težje, ampak želja je še vedno prisotna, tudi želja po tem, da morda osvojim kakšen turnir ATP. Motivacija je prisotna. Čeprav sem med starejšimi pa tega ne vidim kot težavo. Čeprav, kot že rečeno treniram manj kot sem, se mi zdi, da hitro lahko pridem na visok nivo igranja.”

Dominko, ki se v teh dneh odpravlja v Rusijo je povedal: “Lanska sezona je bilo zame zelo uspešna. Na začetku leta cilji niso bili tako visoki, ampak z dobro igro in dobrimi rezultati sem uspel nastopiti na vseh najmočnejših mladinskih turnirjih. Tam sem pokazal oziroma dokazal, da lahko igram proti vsem najboljšim mladincem. S tem sem dobil veliko motivacije za prihodnost in članski tenis. Prvi cilj v tej sezoni je, da poskušam dobro nastopati na članskih turnirjih. Moram zbrati dovolj točk, da bom lahko v nadaljevanju leta lahko brez težav igral na članskih turnirjih. Dosti lažje je igrati turnirje, če si v glavnem turnirju in se ti ni treba prebiti skozi kvalifikacije. To je cilj na začetku sezone, da vidim kje mi je mesto. Ker zdaj ravno poteka OP Avstralije pa lahko povem, da so to moje sanje, to je moj cilj. Kdaj bo prišlo do tega nastopa, ne vem. Upam, da čim prej. Mislim, da s trdim delom, željo in ekipo, ki jo imam zdaj, lahko naredim veliko. Tudi Avstralija se sicer sliši daleč, ampak verjamem, da sem to zmožen doseči.”

Iz Avstralije sta se javili tudi Tamara Zidanšek in Kaja Juvan

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta že nekaj časa v Avstraliji, kjer se bo naslednji teden začel prvi turnir za grand slam v sezoni. Zidanškova je trenutno še v Adelajdi, kjer se je uvrstila v polfinale turnirja WTA. Ob tem novem uspehu pa se je spomnila tudi na leto 2021, v katerem je Slovenija po 11 letih gostila turnir serije WTA: “Lansko leto je bilo zame zelo uspešno. To je bil rezultat dolgoletnega dela. Zdaj sem že pripravljena na novo sezono in komaj čakam na začetek prvega turnirja za grand slam. Še enkrat pa bi se rada spomnila na turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Vesela sem, da se je TS s svojimi sponzorji odločil za organizacijo takšnega turnirja. Domač turnir je nekaj posebnega. Mislim, da smo si ga igralke tudi zaslužile. Smo pridne, delovne in uspešne. To se vidi tudi na rezultatih. Zato podpiram sodelovanje z Tenis Slovenije in Zavarovalnice Sava.”

O turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož pa je spregovorila tudi Kaja Juvan: “Lansko leto je bilo zelo posebno, kar se tiče moje športne kariere tudi najbolj uspešno. Zakaj je bilo še tako posebno? Zato, ker smo punce po dolgem času lahko igrale doma. Turnir je bil odlično organiziran, zato mi je res veliko pomenilo, da sem lahko igrala doma. Upam, da bomo imeli tudi letos to priložnost. Mislim, da je takšen turnir pravi korak v pravo smer in zato se veselim novih turnirjev.”

Po pogodbi z združenjem WTA je sicer za naslednji dve leti predviden turnir z nagradnim skladom 125.000 dolarjev, a je po besedah direktorja Tenis Slovenije, Gregorja Krušiča, zelo verjetno, da ga bodo lahko nadgradili na WTA 250, tako kot je bilo to v preteklem letu. “Pogovori v tej smeri že tečejo. Predvsem, ker je tudi za letos neznana usoda turnirjev na Kitajskem. Imamo ustna zagotovila, da bomo med prvimi, ki bodo dobili možnost za dvig nagradnega sklada. To je pomembno tudi z vidika nastopa slovenskih igralk, ki jim turnir WTA 125 glede na uvrstitve na lestvici WTA ne predstavlja dovolj velik izziv,” je povedal Gregor Krušič.