Tenis Fest (U14) – V ŽIVO: Turnir v starostni kategoriji U14 zaključen

Po turnirjih U12 in U16 se je v Portorožu v sklopu Tenis Festa zaključil tudi turnir v starostni kategoriji U14. Tekme ste lahko v živo spremljali prek spleta. 

1. kolo

Na peščenih igriščih ŠRC Marina Portorož smo že v 1. kolu videli kar nekaj zanimivih obračunov. Pri dekletih je izstopal derbi kola med Luiso Fusil (HARI) in Niko Mlakar (TKMED), ki ga je po treh nizih dobila Fusilova. Ob njej je napredovalo še vseh preostalih 7 nosilk, najbolj prepričljive so bile Kaja Najzer (TK-IN), Kaja Kadak Ocvirk (MAXLJ) in Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ), ki niso izgubile niti ene same igre.

Pri dečkih je prvo oviro brez težav preskočil Gašper Matijašič (TK-CC), od nosilcev pa sta se poslovila Liam Lugarič (TK_SB) in Jošt Pečovnik (SL-LJ). Oba sta klonila proti igralcu iz TK HARI, prvi proti Nikiti Larinu Skoroboatovu, drugi proti Nikiti Gribyakinu.

Tekme s kar 6 igrišč ste lahko v živo spremljali na naslednji povezavi
Sportcams.si (Tenis Slovenija) – kliknite TUKAJ. 

2. kolo

Novo odlično predstavo je prikazala Kaja Kadak Ocvirk (MAXLJ), ki je s 6:1 in 6:1 ugnala 6. nosilko turnirja Karolino Trnkovski (LUKAKP). Zelo hitro se je končalo tudi preostalih sedem obračunov 2. kola med deklicami. Brez izgubljene igre se je preboja med najboljših osem veselila Luisa Fusil (HARI), zmago z 2:0 v nizih pa so zabeležile še Kaja Nazjer (TK-IN), Ana Stojneva (MAXLJ), Sara Mihelčič (TK-CC), Zoja Peternel (ŠDTŠR), Tara Murshed (ŽTKMB) in Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ).

Pri dečkih sta prva nosilca Gašper Matijašič (TK-CC) in Leon Šmarčan (ŠD_LOK) delo v 2. kolu opravila brez težav, z zmago z 2:0 v nizih so med najboljših osem napredovali še Nikita Gribyakin (HARI), Rok Koblar (TKMED), Mark Bečirovič Novak (ŽTKMB), Nino Govedič (TK_SB), Klas Gorenšek (TR-KR), edini dvoboj, kjer smo zmagovalca dobili po tretjem nizu, pa je bil obračun med Dejanom Desyjem (ŽTKMB) in Jernejem Plojem (ŽTKMB). Zmage je se veselil drugi.

Tenis Fest v Portorožu v polnem teku.

REZULTATI
Dekleta
Fantje