Tenis Fest (Odmev U14): Matijašič prepričljivo najboljši, Najzerjeva do naslova po preobratu (FOTO)

V soboto smo na igriščih ŠRC Marina v Portorožu dobili še zadnje zmagovalce Tenis Festa v starostni kategoriji Odmev U14. V glavnih kategorijah sta se do turnirske zmage prebila Kaja Najzer (TK-IN) in Gašper Matijašič (TK-CC). 

Tako pri dečkih kot tudi pri deklicah je kar nekaj tekmovalcev oz. tekmovalk opozorilo nase, a na koncu so vseeno v večji meri prednjačili glavni favoriti oz. najvišje postavljeni igralci.

V A kategoriji smo v četrtfinalu spremljali dva izjemno izenačena obračuna in dva zelo enosmerna. Prvi nosilec Gašper Matijašič (TK-CC) je brez izgubljene igre ugnal Nikito Gribyakina (HARI), izjemno prepričljiv je bil tudi 2. nosilec Leon Šmarčan (ŠD_LOK), ki je s 6:1 in 6:2 premagal Klasa Gorenška (TR-KR). Izjemno napeto je bilo na obračunu med Rokom Koblarjem (TK-MED) in Jernejem Plojem (ŽTKMB), ki sta navdušila tudi v dvojicah, kjer sta pokorila vso konkurenco. Zmage se je veselil Koblar, ki v polfinalu ni uspel resneje ogroziti zmage Matijašiča. V drugem polfinalu je Nino Govedič (TK_SB), ki je v izenačenem četrtfinalnem dvoboju strl odpor Marka Bečiroviča Novaka (ŽTKMB), predčasno ugnal Šmarčana, ki je dvoboj po izgubljenem prvem nizu predal. V finalu Matijašič presenečenja ni dopustil.

Najboljši v kategorijah dečki B in deklice A.

Tudi pri deklicah se je naslova razveselila najvišje postavljena igralka, tj. Kaja Najzer (r. 2007). Igralka TK In je po vrsti ugnala Saro Kos (OL-LJ), Elo Bassanese (LUKAKP), Kajo Kadak Ocvirk (MAXLJ), v polfinalu Saro Mihelčič (TK-CC) in za konec v finalu še Zojo Peternel (ŠDTŠR). Prav dve leti mlajša Peternelova (r. 2009) je od vseh še najbolj ogrozila končno slavje Najzerjeve. Prvi niz je dobila s 6:2, a Kaja je našla pravi odgovor in naslednja dva niza dobila s 6:1 in 6:4 ter tako zasluženo prišla do naslova. Ob že omenjenih igralkah se je v polfinale prebila še Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ), ki je v polfinalu s 5:7 in 1:6 klonila proti Peternelovi.

Turnir dvojic je pri deklicah pripadel Katarini Stefaniji Mrvar (ŠENTJ) in Niki Perić (ŠENTJ), medtem ko je turnir B kategorije pri dečkih pripadel Aljažu Štoru (CTA), ki je z novo zmago le še potrdil izjemen napredek. V finalu je s 6:4 in 6:1 ugnal Tilna Košaka (TK-CC).

DEČKI A

Posamezno, četrtfinale
Matijašič G. – Gribyakin N. 6:0, 6:0
Koblar R. – Ploj J. 6:7, 6:3, 7:5
Govedič N. – Bečirovič Novak M. 6:3, 5:7, 6:4
Šmarčan L. – Gorenšek K. 6:1, 6:2

Polfinale
Matijašič G. – Koblar R. 6:1, 6:1
Govedič N. – Šmarčan L. 6:4,* – predaja

Finale: Matijašič G. – Govedič N. 6:1, 6:3

Dvojice, finale: Koblar R./Ploj J. – Gribyakin N./Marn P. 7:5, 6:1

DEČKI B

Posamezno, polfinale
Štor A. – Trakilović G. 6:0, 6:4
Košak T. – Zornada V. 6:1, 6:4

Finale: Štor A. – Košak T. 6:4, 6:1

DEKLICE

Posamezno, četrtfinale
Najzer K. – Kadak Ocvirk K. 6:3, 6:2
Mihelčič S. – Stojneva A. 6:2, 2:6, 6:1
Peternel Z. – Murshed T. 6:3, 6:3
Mrvar K. S. – Fusil L. 6:1, 6:0

Polfinale
Nazjer K. – Mihelčič S. 6:1, 6:0
Peternel Z. – Mrvar K. S. 7:5, 6:1

Finale: Najzer K. – Peternel Z. 2:6 6:1, 6:4

Dvojice, finale: Mrvar K. S./Perić N. – Fusil L./Najzer K. 7:5, 6:2

VSI REZULTATI:
Dečki – posamezno
Dečki – dvojice

Deklice – posamezno
Deklice – dvojice