Telemach člani(ce): Na Tenis Festu najboljša Benedejčičeva in Korelc, znani tudi zmagovalci v dvojicah (FOTO)

V nedeljo, 14. avgusta, smo dobili vse najboljše na Tenis Festu, kjer so se člani merili na Telemach odprtem prvenstvu Portoroža. Pri moških je do druge zaporedne turnirske zmage prišel Domen Korelc, pri ženskah pa je največ pokazala Lian Benedejčič. 

Lian Benedejčič v finalu boljša od Hane Bečirovič Novak.

Domen Korelc (TK-TOP) je bil najboljši že konec julija na Telemach članskem odprtem prvenstvu Ljubljane na igriščih TD Slovan, tokrat pa je odlično formo potrdil še v Portorožu. V družbi 24 igralcev je pokazal največ, kot edini mu je niz uspel odščipniti Maj Tomac (BR-MB) v velikem finalu. Bilo je 6:2, 3:6 in 6:3 v korist Korelca.

Ta je pred tem po vrsti premagal Nikija Gabra Boleta (TK-CC), Tita Škerlavaja (TR-KR) in v polfinalu Marka Novaka (OTOČE). Tomac si je v spodnjem delu žreba finalno vstopnico priboril z zmagami nad Aleksom Vincekom (LUKAKP), Aljažem Jeranom (RADOM) in v polfinalu nad Markom Iztokom Lundrom (RAFA). Slednji je na turnirju poskrbel za eno večjih presenečenj, saj je v četrtfinalu z 2:1 v nizih premagal 2. nosilca turnirja Jošta Plestenjaka (SL-LJ).

Manj številčna je bila tokrat konkurenca na ženskem turnirju. Med 9 tekmovalkami sta se v finale po zaslugi dveh prepričljivih zmag prebili Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB) in Lian Benedejčič (LUKAKP). Na obračunu za turnirsko zmago je šlo bolje Benedejčičevi, ki je dobila tudi tretji medsebojni obračun proti Hani. Bilo je 6:1 in 6:2.

Prvič tudi mešane dvojice

Novost na letošnjem Tenis Festu so mešane dvojice. Na članskem turnirju se je predstavilo 6 mešanih dvojic. V zgornjem delu žreba sta se do finala prebila Sara Palčič in Maj Denis Pavletič, v spodnjem delu žreba pa je to uspelo Lian Benedejčič in Marku Mlekužu. V izjemno izenačenem finalu sta do zmage s 7:6(3) in 7:6(3) prišla Palčičeva in Pavletič.

V moških dvojicah so se v finalu za turnirsko zmago pomerili navezi Jurman M./Tomac M. in Kegl M./Plestenjak J. Turnir je minil brez presenečenj, saj sta se zanesljive zmage nad vsemi nasprotniki veselila končna zmagovalca Matjaž Jurman in Maj Tomac. 

Telemach OP Portoroža
(Tenis Slovenija, pesek, zunaj)

ČLANICE

Četrtfinale
Bečirovič Novak H. – Oblak T. N. 6:2, 6:2
Štusaj D. – Gabor I. 6:1, 6:0
Benedejčič L. – Heric Ž. 6:0, 6:0
Sedej Š. – Sau E. 6:0, 6:0

Polfinale
Bečirovič Novak H. – Štusaj D. 6:2, 6:3
Benedejčič L. – Sedej Š. 6:0, 6:0

Finale: Benedejčič L. – Bečirovič Novak H. 6:1, 6:2


ČLANI

Četrtfinale
Korelc D. – Škerlavaj T. 6:2, 6:4
Novak M. – Marn P. 6:0, 6:1
Jeran A. – Tomac M. 6:0, 6:4
Lunder M. I. – Plestenjak J. 5:7, 6:4, 6:4

Polfinale
Korelc D. – Novak M. 6:0, 6:0
Tomac M. – Lunder M. I. 6:1, 6:1

Finale: Korelc D. – Tomac M. 6:3, 3:6, 6:3

Dvojice, polfinale
Jurman M./Tomac M. – Pavletić M. D./Ramić E. 6:0, 6:0
Kegl M./Plestenjak J. – Lunder M. I./Novak M. 6:2, 6:3

Finale: Jurman M./Tomac M. – Kegl M./Plestenjak J. 6:1, 6:2


MEŠANE DVOJICE

Polfinale
Palčič/Pavletič – Bubnič/Vincek 4:1, 4:0
Benedejčič/Mlekuž – Bečirovič Novak/Kolnik 5:4(3), 4:2

Finale: Palčič/Pavletič – Benedejčič/Mlekuž 7:6(3), 7:6(3)

FOTO