Telemach 1. ženska liga: ŽTK Maribor boljši od Ptujčank, naprej tudi Domžale in Murska Sobota (FOTO)

S četrtfinalnimi obračuni se je v četrtek začela Telemach 1. ženska članska liga. Triglavu, ki je bil v polfinale že neposredno uvrščen, so se med najboljšimi štirimi ekipami pridružile še Domžalčanke, igralke ŽTK Maribor in predstavnice TK Murska Sobota. 

TK Murska Sobota boljši od Branika.

Igralke TK Domžale so se v četrtfinalu predstavile na gostovanju v Ljubljani, kjer so proti ekipi LTA zabeležile zmago s 3:0. Točke za ekipo Domžal so prispevale Ana Lanišek, Eva Cikajlo in Eva Kalan. Zmage z identičnim rezultatom so se na gostovanju na Ptuju razveselile igralke ŽTK Maribor. Uspešne so bile Annika Planinšek, Hana Bečirovič Novak in Nina Pliberšek. 

Edina četrtfinalna tekma, na kateri je bilo potrebno odigrani še dvoboj dvojic, se je odvijala v Murski Soboti. Domačinke so po dvobojih v posamični konkurenci po zaslugi Noke Jurič in Ele Plošnik vodile z 2:1, odločilno 3. točko sta v dvojicah dodali še Anamari Žnuderl in Noka Jurič. Edino točko za TK Branik Maribor je prispevala Anja Gal.

V petek bodo igralke TK Murska Sobota na domačem terenu gostile ekipo ŽTK Maribor, drugi polfinale se bo igral v Domžalah, kamor prihaja Triglav

Telemach 1. ženska članska liga
Poimenski seznam ekip

Četrtfinale
Triglav Kranj : prosto
LTA : Domžale 0:3
Terme Ptuj : ŽTK Maribor 0:3
Murska Sobota : Branik Maribor 3:1

Polfinale, 30.6.
Domžale : Triglav Kranj
Murska Sobota : ŽTK Maribor

FOTOGALERIJA