Telemach 1. moška liga: ŽTK Maribor že v polfinalu, TD Slovan boljši tudi od TK Triglav Kranj (FOTO)

Člani ŽTK Maribor so postali prvi polfinalisti letošnje sezone Telemach 1. moške članske lige. Po TK Branik Maribor so ugnali še TK Terme Ptuj in si zagotovili končno 1. mesto v skupini B. 

ŽTK Maribor že v polfinalu.

Prvouvrščena ekipa vsake skupine se neposredno uvrsti v polfinale, kjer jo čaka obračun z ekipo, ki uspešno prestane četrtfinalni test. Tam se pomerita 2. in 3.-uvrščena ekipa iz nasprotnih skupin.

V skupini B je tako že jasno, da bo končno 1. mesto zasedla ekipa ŽTK Maribor, medtem ko v boju za 2. in 3. mesto v skupini bolje kot ŠD LTA kaže igralcem TK Branik Maribor in TK Terme Ptuj.

Bolj zapleteno je v skupini A, kjer pred zadnjim kolom, ki bo na sporedu v petek, 3. junija, najslabše kaže ekipi TK Triglav Kranj. Gorenjci so po dveh odigranih tekmah še brez zmage, TK Brežice/GFTA in TK Spin Medvode imata po eno zmago in en poraz, medtem ko je na vrhu TD Slovan z dvema zmagama.

V 2. kolu je bilo najbolj napeto na obračunu med TK Brežice/GFTA in TK Spin Medvode. O zmagovalcu je odločala zadnja 7. tekma, ki sta jo s 7:6(6) in 6:0 dobila Matic Sotler in Benjamin Beliš. Boljša sta bila od dvojice Japelj J./Mohar V.

Telemach 1. moška članska liga
Seznam vseh igralcev po ekipah

SKUPINA A

1. kolo, 30.5.
TD Slovan : TK Brežice/GFTA 7:0
TK Spin Medvode : TK Triglav Kranj 4:3

2. kolo, 1.6.
TK Triglav Kranj : TD Slovan 2:5
TK Brežice/GFTA : TK Spin Medvode 4:3

3. kolo, 3.6.
TK Spin Medvode : TD Slovan
TK Brežice : TK Triglav Kranj

Prvouvrščena ekipa se neposredno uvrsti v polfinale, medtem ko 2. in 3.-uvrščeno ekipo čaka dodaten obračun za mesto med najboljšimi štirimi.


SKUPINA B

1. kolo, 30.5.
TK Branik Maribor : ŽTK Maribor 2:5
ŠD LTA : TK Terme Ptuj 0:7

2. kolo, 1.6.
ŽTK Maribor : TK Terme Ptuj 6:1
TK Branik Maribor : ŠD LTA 4:3

3. kolo, 3.6.
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor
ŠD LTA : ŽTK Maribor

Prvouvrščena ekipa se neposredno uvrsti v polfinale, medtem ko 2. in 3.-uvrščeno ekipo čaka dodaten obračun za mesto med najboljšimi štirimi.


ZAPISNIKI TEKEM

FOTOGALERIJA