Telemach 1. moška liga: TK Triglav Kranj do zmage pri ŽTK-ju, za naslov proti Slovanu

Igralci TK Triglav Kranj in TD Slovan so finalisti letošnje sezone Telemach 1. moške članske lige. Kranjčani so bili na gostovanju uspešnejši od mariborskega ŽTK-ja, medtem ko so Kodeljevčani na domačem terenu strli odpor igralcev TK Spin Medvode. 

TD Slovan v polfinalu boljši od Medvodčanov.

TELEMACH ČLANSKE LIGE
PLAYOFF

1. MOŠKA ČLANSKA LIGA

Oba četrtkova polfinala v Telemach 1. moški članski ligi sta se končala z identičnim rezultatom. Zmage s 5:2 in napredovanja v veliki finale sta se veselili ekipi TK Triglav Kranj in TD Slovan.

Kranjčani so se v postavi Blaž Kavčič-Matic Dimic-Miha Vetrih-Grega Žemlja-Mike Urbanija postavili nasproti mlajši zasedbi mariborskega ŽTK-ja. Po zmagah Kavčiča, Vetriha in Urbanije so končno zmago dokončno potrdili v dvojicah. Na 4:2 sta povišala Dimic in Vetrih, končni rezultat 5:2 pa sta postavila Kavčič in Urbanija. Točki za ŽTK Maribor sta prispevala Sebastian Dominko, ki je bil v izenačeni tekmi boljši od Žemlje, ter Maj Premzl, ki je v dveh nizih odpravil Dimica.

V drugem polfinalu sta si še drugič v letošnji sezoni nasproti stali ekipi TD Slovan in TK Spin Medvode. Zmage so se še drugič veselili Kodeljevčani, ki so zmagovalca odločili že po tekmah posameznikov. Tam je Medvodčanom edino točko priboril Matic Križnik, medtem ko so bili na drugi strani uspešni Bor Schweiger Mužar, Tilen Žitnik, Janez Semrajc in Deni Žmak. Drugo točko za TK Spin Medvode sta v dvojicah z zmago nad navezo Semrajc J./Barjaktarević B. prispevala Križnik in Ažbe Jarc. 

Finalni obračun med TD Slovan in TK Triglav Kranj bo odigran v soboto, 25. julija, na Kodeljevem. Začel se bo ob 11. uri. Naslov iz lanske sezone branijo Kranjčani.

Četrtfinale, 21.6.
TK Triglav Kranj : TK Branik Maribor 4:1
TK Terme Ptuj : TK Spin Medvode 1:4

Polfinale, 23.6.
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj 2:5
TD Slovan : TK Spin Medvode 5:2

Finale, 25.6.
TD Slovan : TK Triglav Kranj

Seznam vseh igralcev po ekipah
Vsi rezultati skupinskega dela tekmovanja

Preberite tudi:
Telemach 1. moška liga: ŽTK Maribor in TD Slovan dobila polfinalnega nasprotnika (FOTO)

Fotogalerija in zapisniki