Telemach 1. moška liga: Križnik boljši od Žemlje, TK Spin Medvode pa od TK Triglav Kranj

V ponedeljek, 30. maja, se je začela Telemach 1. moška članska liga. Branilci naslova v novo ligaško sezono niso krenili najbolje, saj so na prvi tekmi zabeležili poraz na gostovanju pri TK Spin Medvode. Na igrišču smo med drugim videli tudi Grego Žemljo in Andraža Bedeneta. 

Ekipa TK Spin Medvode boljša od Kranjčanov.

V Telemach 1. moški članski ligi tudi v letošnji sezoni nastopa veliko nekoč vrhunskih slovenskih teniških igralcev ter tudi ogromno obetajočih mladih upov.

Že v 1. kolu smo med drugim spremljali dvoboj med 16-letnim Maticem Križnikom in 19 let starejšim Grego Žemljo, selektorjem slovenske članske reprezentance in nekdanjim 43. igralcem sveta. Dvoboj je s rezultatom 6:3 in 6:4 pripadel Križniku, ki je prispeval pomembno točko h končni zmagi TK Spin Medvode nad TK Triglav Kranj. Odločilno 4. točko je Križnik v paru z Maksom Lukmanom na 7. tekmi priboril z zmago nad dvojico Matic Dimic/Miha Vetrih. 

V skupini A so se zmage v uvodnem kolu veselili še igralci TD Slovan, ki so bili tudi s pomočjo Janeza Semrajca in Andraža Bedeneta s 7:0 boljši od novincev v prvoligaški druščini TK Brežice/GFTA. V skupini B je TK Terme Ptuj s 7:0 odpravil ŠD LTA, tekma med TK Branik Maribor in ŽTK Maribor pa je bila prestavljena na 31.5.

Že v sredo, 1. junija, bodo na sporedu tekme 2. kola, v petek, 3. junija, pa še tekme 3. kola.

Telemach 1. moška članska liga
Seznam vseh igralcev po ekipah

SKUPINA A

1. kolo, 30.5.
TD Slovan : TK Brežice/GFTA 7:0
TK Spin Medvode : TK Triglav Kranj 4:3

2. kolo, 1.6.
TK Triglav Kranj : TD Slovan
TK Brežice : TK Spin Medvode

3. kolo, 3.6.
TK Spin Medvode : TD Slovan
TK Brežice : TK Triglav Kranj

Prvouvrščena ekipa se neposredno uvrsti v polfinale, medtem ko 2. in 3.-uvrščeno ekipo čaka dodaten obračun za mesto med najboljšimi štirimi.


SKUPINA B

1. kolo, 30.5.
TK Branik Maribor : ŽTK Maribor * – prestavljeno na 31.5.
ŠD LTA : TK Terme Ptuj 0:7

2. kolo, 1.6.
ŽTK Maribor : TK Terme Ptuj
TK Branik Maribor : ŠD LTA

3. kolo, 3.6.
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor
ŠD LTA : ŽTK Maribor

Prvouvrščena ekipa se neposredno uvrsti v polfinale, medtem ko 2. in 3.-uvrščeno ekipo čaka dodaten obračun za mesto med najboljšimi štirimi.


ZAPISNIKI TEKEM

FOTOGALERIJA