TE: Svit Suljić pred kratkim premorom pustil dober vtis v Kataloniji

Slovenski mladi teniški up Svit Suljić se je v tem tednu preizkusil na močnem Tennis Europe turnirju v starostni kategoriji U14 v Barceloni. Zabeležil je štiri zmage, v polfinalu pa začutil bolečino v kolenu. 

Svit Suljić je v Barceloni pustil dober vtis. (Foto: Tennis Europe)

Po Kaji Kadak Ocvirk, ki se je prebila do turnirske zmage v konkurenci dvojic na U16 turnirju v Đakovem, je na Tennis Europe turnirju dobro kazalo še enemu Slovencu. Svit Suljić se je namreč na U14 turnirju kategorije 1 v Barceloni s štirimi zmagami z 2:0 v nizih prebil v polfinale.

Tudi v boju za finale je Suljiću dobro kazalo. V prvem nizu je vodil s 5:3 in imel na voljo štiri žogice, da zaključi prvi niz. Nasprotnik iz Francije je vse ubranil, rezultat izenačil na 5:5, pri tem rezultatu pa je Suljić začutil bolečino v kolenu. “Sedaj je že bolje. V trenutku, ko sem padel, sem začutil bolečino v kolenu in nisem se počutil sposobnega nadaljevati,” nam je povedal Svit, ki je tekmo predal še pred koncem 11. igre.

Suljić nam je zaupal še to, da je zdaj napočil čas za zaslužen 14-dnevni počitek. “Potem pa nazaj na trdno delo in nabirat nove zmage,” je še dodal.

Preberite tudi:
TE: Kaja Kadak Ocvirk nadaljuje z zbiranjem trofej, Suljić v petek za finale v Barceloni

TENNIS EUROPE

U14 Barcelona
(Španija, kategorija 1, pesek)

1. kolo: Suljić S. (Slo/4) – Billie M. (Ita) 6:2, 6:0
2. kolo: Suljić S. (Slo/4) – Servera S. (Špa) 6:0, 6:0
3. kolo: Suljič S. (Slo/4) – Richardson R. (Vb/LL) 6:4, 6:2
Četrtfinale: Suljić S. (Slo/4) – Chavez T. (Ekv/7) 7:5, 6:4
Polfinale: Suljić S. (Slo/4) – Petit L. (Fra/2) 5:5* predaja