TE: Na Otočcu sanjski teden za Saro Mihelčič, do naslova še Laubič/Lugarič in Kadak Ocvirk, v Podgorici se je izkazal Hribar, v Asturiji Talan Lopatič

V preteklem tednu so slovenski mladi teniški predstavniki še enkrat več dokazali, da na turnirjih Tennis Europe igrajo vse vidnejšo vlogo. Na Otočcu je vseslovenski finale pripadel Sari Mihelčič, ki je bila skupaj s Kajo Kadak Ocvirk najboljša tudi v dvojicah. 

Kaja in Sara naravnost navdušili s predstavami na Otočcu.

Po tem, ko se je v prvi polovici julija na Otočcu odvijal Tennis Europe turnir za igralce v starostni kategoriji U12, na katerem je med drugim blestel Erik Meolic, so se v preteklem tednu na igriščih TK Krka Otočec predstavili še igralci do 14. leta starosti. Tokrat so Slovenci pobrali kar nekaj pokalov, izstopala je Sara Mihelčič.

V konkurenci deklic so se v polfinale prebile kar tri Slovenke. Sara Mihelčič je bila v prvem polfinalu boljša od Kaje Kadak Ocvirk, za vseslovenski finale pa je z zmago nad nemško nasprotnico poskrbela Zala Bizjak. Ta je v finalu poizkušala preprečiti slavje Sare Mihelčič, a neuspešno. Predstavnica TK Center Court je finalni obračun dobila s 6:4 in 6:2.

Sara Mihelčič je že dan pred tem skupaj s Kajo Kadak Ocvirk pokorila vso konkurenco v dvojicah. Pri dečkih je najdlje (do polfinala) uspelo priti Luki Petroviću, v dvojicah sta po naslovu posegla Mark Laubič in Liam Lugarič.

Hribar uspešen v Podgorici, Talan Lopatič v Asturiji

Tudi na tujem so Slovenci še enkrat več pokazali, da se v Sloveniji igra dober tenis. Izstopali so Matic Hribar, ki se je na U16 turnirju kategorije 3 v Podgorici prebil do polfinala, na istem turnirju se je Eriki Manevska uspelo prebiti v finale dvojic, odličen rezultat pa je uspel tudi Luki Talanu Lopatiču, ki je v Španiji na U16 turnirju kategorije 1 prišel do polfinala.

Na TE U12 turnirju v Fuerstenfeldu so se predstavili Jaka Brolih, Ana Stojneva in Ela Plošnik. Vsi trije so izpadli v 2. kolu glavnega dela. V Italiji (U12 Forli) je Erik Meolic tokrat ostal brez zmage.

FOTOGRAFIJE