Tamari Zidanšek in Aljažu Bedenetu v Wimbledonu ostaja le še nastop v dvojicah

Ob Kaji Juvan sta se v Wimbledonu v uvodnem dnevu predstavila tudi Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene. Slednja za razliko od Ljubljančanke nista uspela preskočiti prve prepreke, kljub temu pa z nastopi v All England Clubu še nista končala. 

Aljaž Bedene je imel v 4. nizu lepo priložnost, da tekmo popelje v 5. niz. (Foto: Twitter)

Preberite tudi: 
Kaja Juvan v Wimbledonu izločila eno najbolj vročih WTA igralk ta hip

Aljaž Bedene (200. na ATP) je bil letos v Wimbledonu eden tistih, ki so odprli ponedeljkovo dogajanje. Njegov dvoboj s kvalifikantom Maximillianom Martererjem (172. na ATP) je dvakrat prekinil dež, vse skupaj pa je na koncu kot vse kaže bolj ustrezalo Nemcu. Ta je prvi niz izgubil s 4:6, nato pa bil v zaključku vseh preostalih treh nizov bolj zbran od Bedeneta.

V zadnjih letih z naskokom najvišje uvrščeni Slovenec je imel v četrtem nizu lepo priložnost, da bi rezultat v nizih poravnal na 2:2. Pri vodstvu s 5:4 je namreč serviral, si priboril vodstvo s 30:0, nato pa naredil nekaj nepotrebnih napak in tekma se je obrnila v prid nasprotniku.

Za niz servirala tudi Zidanšek

Še drugo leto zapored v Wimbledonu z nastopi v posamični konkurenci v 1. kolu zaključuje Tamara Zidanšek (60. na WTA). Slednjo so stavnice proti 100. igralki sveta Panni Udvardy uvrščale v vlogo favoritinje, kar pa ji na igrišču ni uspelo potrditi. Proti Madžarki je tako v prvem kot tudi v drugem nizu imela svoje priložnosti, a jih ni izkoristila. V prvem je vodila s 4:2 in nato izgubila 6 iger zapored, v drugem pa pri vodstvu s 5:4 neuspešno servirala za izenačenje na 1:1 v nizih.

Tako Bedene kot tudi Zidanšek bosta letos v Wimbledonu nastopila še v dvojicah. Bedene bo zaigral skupaj s Korejcem Soonwoo Kwonom, Zidanšek pa v paru s Kajo Juvan. 

Wimbledon 2022

Posamezno 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Haddad Maia B. (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2 
Zidanšek T. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 4:6, 6:7(1)
Bedene A. (Slo/PR) – Marterer M. (Nem/Q) 6:4, 5:7, 4:6, 5:7

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Galfi D. (Mad)


Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Kwon S. – Kokkinakis T./Kyrgios N.
Juvan K./Zidanšek T. – Harrison C./Santamaria S.