Tamara Zidanšek v Adelajdi do prve zmage v sezoni

Na drugem turnirju sezone je do svoje prve zmage v koledarskem letu 2022 prišla tudi najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek. 24-letna Konjičanka je po dveh urah in 22 minutah strla odpor Britanke Heather Watson.

Tamara Zidanšek do prve zmage v novi sezoni. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

74. igralka sveta, ki se sicer lahko pohvali že s kar 4 osvojenimi WTA turnirji, se je v njunem prvem medsebojnem dvoboju izkazala za neugodno tekmico. V prvem nizu se je odlično odzvala na začetni pritisk Slovenke in po zaostanku z 1:2 nanizala kar 5 zaporednih iger. Izkoristila je prav vse tri ‘break’ žogice, ki si jih je v tem delu dvoboja priigrala.

Tamara Zidanšek je v drugem nizu nadaljevala bolje in kar trikrat odvzela servisno igro Britanki. Prvi dve žogici za niz si je Konjičanka priigrala že v 7. igri niza, na koncu je ta del dvoboja dobila s 6:2.

Na začetku tretjega niza je znova bolje kazalo Heather Watson, ki je vse bolje servirala in v zadnjem delu dvoboja zadela tudi 7 asov. Povedla je s 3:1, Zidanškovi pa je uspel preobrat, po kateremu je pri vodstvu s 5:4 servirala za zmago. Britanka se je vrnila, v podaljšani igri pa je nato Zidanškova vendarle upravičila vlogo favoritinje in se razveselila prve zmage v novi sezoni.

Zdaj proti domačinki

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka ima v Adelajdi odlično priložnost, da se še pred OP Avstralije prebije do prvega odmevnega rezultata v sezoni. V 2. kolu ji bo namreč nasproti stala domača povabljenka Maddison Inglis. 139. igralka sveta je v 1. kolu z 2:1 v nizih premagala srečno poraženko Danko Kovinić.

WTA 250 Adelajda (Avstralija, trda podlaga, zunaj)
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Watson H. (Vb/Q) 2:6, 6:2, 7:6(4)
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Inglis M. (Avs/WC) [12.1.]