Tamara Zidanšek: “To je nekaj, za kar smo delali in bomo še delali”

V tokratnem FB pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodelovala najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek. Trenutno je na 24. mestu lestvice WTA, v Sloveniji pa se pripravlja za turnirja na ameriškem betonu v Indian Wellsu in Miamiju.

Tamara Zidanšek (Vid Ponikvar / Sportida)

“V zadnjih treh mesecih sem naredila velik napredek na trdi podlagi. Veliko smo delali. Tako teniško kot tudi pri fizični in psihološki pripravi. Naredila sem lep korak naprej, ob tem pa sem si dokazala, da lahko tudi na največjih turnirjih igram z najboljšimi in pridobivam nove izkušnje, “ je o pripravah na nadaljevanje sezone dejala Zidanškovo, ki je nazadnje nastopala na OP Avstralije, kjer je prišla do tretjega kola.

“Nato bi morala igrati v Dohi in Dubaju, ampak se življenje tudi obrne. Zbolela sem, prebolela sem koronavirus. Brez večjih težav, ampak sem si potem vseeno vzela nekaj časa, da sem se počasi in previdno začela vračati na igrišče. Čez slaba dva tedna odpotujem na turnir v Indian Wellsu in nato še v Miami. Veselim se predvsem turnirja v Indian Wellsu.”

Od Slovenk sta bili na lestvici WTA do zdaj višje uvrščeni le Mima Jaušovec (6. mesto) in Katarina Srebotnik (20. mesto). “Lepo. To je nekaj za kar smo delali in bomo še delali. Ampak na koncu so to le številke, mislim, da se moramo osredotočiti na igro. Igra se mora nadgrajevati, drugače ne bo šlo višje,“ je o rekordni uvrstitvi na lestvici WTA dejala Zidanškova.

Več v posnetku, kjer je Tamara spregovorila tudi o tem, ali je spremljala zimske olimpijske igre v Pekingu in njenih olimpijskih željah.