Tamara Zidanšek se je uvrstila na glavni turnir OP Francije v Parizu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v zadnjem, tretjem krogu kvalifikacij na odprtem prvenstvu Francije premagala Aliono Bolsovo iz Španije s 6:2 in 7:6 (4) ter se po uri in 38 minutah igre uvrstila v glavni del drugega turnirja za veliki slam v sezoni.

Petindvajsetletna Tamara Zidanšek je kot edina Slovenka napredovala v tretji krog kvalifikacij. V sredo sta izpadli Kaja Juvan in Polona Hercog, že v ponedeljek se je poslovila Dalila Jakupović.

Zidanšek, ki je bila četrta nosilka pariških kvalifikacij, je na servis tekmice v uvodni igri izgubila le eno točko in po manj kot dveh minutah povedla. Na podoben način, z eno izgubljeno točko, je dobila tudi drugo igro. Po desetih minutah je Zidanšek vodila s 3:0 ter dobila prvo točko v četrti igri. Tam se ji je ustavilo in tekmica je z brejkom znižala na 1:3. A se je Slovenka hitro pobrala in dobila naslednji igri za 5:1. Po pol ure igre je dobila niz s 6:2.

Španka je s servisom začela tudi drugi niz in ga ponovno izgubila, po desetih minutah drugega niza je bilo 2:0. V tretji igri je Zidanšek že vodila s 40:0, a je tekmici uspelo izenačiti, nato je izkoristila prvo prednost za znižanje na 1:2. Po vodstvu Zidanškove s 30:0 so vse naslednje točke pripadle tekmici, ki je tako z drugim brejkom izenačila na 2:2. Zidanšek ji je takoj vrnila in znova povedla, naslednjo servisno igro pa je izgubila (3:3). Brez izgubljene točke je Konjičanka dobila sedmo igro na servis tekmice.

Bolsova je v osmi igri vodila s 40:0, a je Zidanšek izenačila, vendar ji servisne igre ni uspelo osvojiti (4:4). Deveta igra je z eno izgubljeno točko znova pripadla Slovenki, ki je nato servirala za zmago. Znova je tekmica povedla s 40:0 in takoj nato izenačila na 5:5. Španka je nato dobila še svoj servis za vodstvo s 6:5. Zidanšek je izenačila v dvanajsti igri in dobila prvo točko še v podaljšani igri, v kateri je povedla s 4:1 in 6:3. Tamara Zidanšek je nato dobila svoj drugi servis za končno zmago.

Petindvajsetletna Aliona Bolsova na lestvici WTA zaseda 131. mesto. Rojena je bila v Kišinjovu v Moldaviji, s se je še v mladosti preselila in za Španijo igra od leta 2013.

Zidanšek, igralka iz Slovenskih Konjic, je v sredo po hudem boju izločila Rusinjo Anastazijo Zaharovo, v prvem krogu pa je premagala Uzbekistanko Nigino Abdurajmovo.