Tamara Zidanšek s suvereno predstavo v četrtfinale turnirja v Adelajdi

Po tem, ko je v preteklem tednu na WTA 500 turnirju v Adelajdi v četrtfinale uspelo priti Kaji Juvan, je teden dni kasneje na turnirju serije WTA 250 enak dosežek uspel tudi Tamari Zidanšek. 

Tamara Zidanšek je v 2. kolu nadigrala domačo povabljenko. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

24-letna Konjičanka je odigrala do sedaj najboljši obračun v sezoni 2022 in v 2. kolu turnirja zabeležila zelo zanesljivo zmago. Razpoloženi Slovenki ni bila kos domača povabljenka Maddison Inglis (139. na WTA lestvici), ki je v dobri uri igre uspela zbrali le tri igre. Bilo je 6:2 in 6:1.

Tamara Zidanšek je že na samem začetku dvoboja prevzela taktirno palico in s svojimi odličnimi forehand udarci nasprotnico hitro postavila v obrambni položaj. V obeh nizih je povedla Avstralka, nato pa smo bili priča popolni prevladi Zidanškove.

Najvišje uvrščena Slovenka ima v Adelajdi veliko priložnost, da že zdaj odličen rezultat še nadgradi. V četrtfinalu jo namreč čaka obračun proti kvalifikantki Lauren Davis, ki na WTA lestvici zaseda 95. mesto. Američanka, ki je sicer leta 2017 veljala že za 26. igralko sveta, je v Adelajdi ta teden zabeležila že štiri zmage, le eno tekmo je dobila z 2:0 v nizih.

WTA 250 Adelajda (Avstralija, trda podlaga, zunaj)
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Watson H. (Vb/Q) 2:6, 6:2, 7:6(4)
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Inglis M. (Avs/WC) 6:2, 6:1
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo/4) – Davis L. (Zda/Q) [13.1.]