Tamara Zidanšek prvič napredovala v 3. kolo OP Avstralije

Slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek se je prvič v karieri uspelo prebiti v 3. kolo OP Avstralije. Trenutno 29. igralka sveta je bila v 2. kolu z rezultatom 7:6(4) in 6:4 boljša od Britanke Heather Watson. Za mesto v osmini finala jo čaka obračun proti Francozinji.

Tamara Zidanšek blesti v Melbournu (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Ne gremo branit’ točk, mi gremo napadat‘,” je na pripravah pred novo sezono namene Tamare Zidanšek razkril vodja njene trenerske ekipe Marjan Čuk, in kot vse kaže, so v taboru najvišje uvrščene Slovenke te besede vzeli zelo resno. Po lanskem Rolandu Garrosu, kjer se je prebila vse do polfinala, zdaj Konjičanka blesti tudi v Melbournu.

Po tem, ko se je v 1. kolu za las izvlekla proti Nizozemki Arantxi Rus, je šlo danes proti Britanki malenkost lažje. A znova je Tamara Zidanšek bila prava takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Heather Watson se je namreč v prvem nizu v 12. igri kot prva prebila do žogice za niz, a Zidanškova se je rešila. V podaljšani igri je bolj zbrano odigrala Slovenka, ki je tie-break dobila s 7:4.

Za razliko od turnirja v Adelajdi, kjer sta igralki odigrali tri nize, je tokrat Zidanškova delo zaključila že v drugem nizu. Watsonova se je pri zaostanku z 3:5 še rešila, prišla do ‘re-breaka’, a Slovenka je že v naslednji igri brez izgubljene točke še petič na tekmi odvzela servisno igro in se veselila napredovanja med najboljših 32.

Za osmino finala proti Francozinji

V 3. kolu se bo Konjičanka pomerila proti Francozinji Alize Cornet, ki je v 2. kolu presenetljivo odpravila Španko Garbine Muguruza. 31-letnica iz Nice, ki na WTA lestvici zaseda 61. mesto, je 3. igralko sveta premagala z rezultatom 6:3 in 6:3. Francozinja je znana po tem, da na igrišču vselej da vse od sebe in da nasprotnico prisili v garanje ter udarec ali dve več kot jih ponavadi igralka potrebuje proti drugim igralkam. Šlo bo za prvi medsebojni obračun Zidanškove in Cornetove.

Klepačevi ostaja le še nastop v mešanih dvojicah

V četrtem tekmovalnem dnevu se je prvič na letošnjem OP Avstralije predstavila tudi Andreja Klepač. Koprčanka je v paru s Hrvatico Darijo Jurak klonila v 1. kolu. Z rezultatom 6:4 in 6:3 sta bili boljši Čehinji Tereza Martincova in Marketa Vondroušova. Klepačevi tako ostaja še nastop v mešanih dvojicah, kjer bo zaigrala z Belgijcem Joranom Vliegnom.

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M. (Bel) 6:7(7), 6:7(4)
Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A. (Niz) 3:6, 6:3, 7:6(8)

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Waston H. (Vb) 7:6(4), 6:4
3. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Cornet A. (Fra) [22.1.]


Dvojice (Ž), 1. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – (12)Kichenok N./Mirza S. 6:4, 7:6(5)
(7)Klepač A./Jurak Schreiber D. – Martincova T./Vondroušova M. 4:6, 3:6

2. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – Halep S./Ruse G. ali Cristian J. A./Petković A. [22.1.]


Dvojice (Meš)
1. kolo: Klepač A./Vliegen J. – (2)Zhang S./Peers J. [21.1.]