Tamara Zidanšek proti slavljenki odpira sobotno dogajanje na Margaret Court Areni

Šesti tekmovalni dan bo na Odprtem prvenstvu Avstralije postregel s kar štirimi slovenskimi nastopi. V središču pozornosti bo znova Tamara Zidanšek, ki se bo drugič v karieri poizkušala prebiti v osmino finala turnirja za Grand Slam. 

Tamara Zidanšek bo drugič v karieri zaigrala v tekmi 3. kola turnirja za Grand Slam. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Najvišje uvrščena Slovenka je z uvrstitvijo med najboljših 32 igralk že upravičila vlogo 29. nosilke turnirja, a cilji in apetiti 24-letnice segajo višje. Po tem, ko je v prvih dveh kolih približno vedela, kaj jo čaka, saj se je z Arantxo Rus in Heather Watson predtem že pomerila, je v 3. kolu drugače, saj ji bo prvič v karieri nasproti stala 8 let starejša Alize Cornet.

Gre za izkušeno igralko. Ve, kako je igrati na takšnem nivoju. Proti njej še nisem igrala, približno pa poznam njeno igro. Več pa ne. Vem, da se bodo trenerji pripravili na njo, in mi bodo potem to tudi predstavili,” je po tekmi 2. kola o Cornetovi povedala Zidanškova.

Alize Cornet, ki trenutno na WTA lestvici zaseda 61. mesto, bo prav na datum tekme z Zidanškovo dopolnila 32 let. Kot 19-letnica je veljala že za 11. igralko sveta, v karieri je osvojila 6 WTA turnirjev (4 na peščeni podlagi, 2 na trdi), za razliko od Tamare pa nikoli ni uspel tisti zares odmeven rezultat na turnirjih za Grand Slam. Petkrat se je prebila v osmino finala in tam vselej tudi obstala. Leta 2009 se je to zgodilo tudi v Melbournu.

Tamara Zidanšek – Alize Cornet
Igrišče: Margaret Court Arena
Ura: 1.00 CET
Prenos: Eurosport 1/2

Tako kot Zidanškova, je tudi Cornetova “zrasla” na peščeni podlagi, med drugim je leta 2007 osvojila tudi mladinski Roland Garros. V 2. kolu letošnjega turnirja je z rezultatom 6:3 in 6:3 presenetila 3. igralko sveta Garbine Muguruza. Čeprav ni znana po tem, da bi bila težko premagljiva pri svojem začetnem udarcu, Španki ni ponudila niti ene žogice za ‘break’. Manj prepričljiva je bila Francozinja pri začetnem udarcu v 1. kolu proti Bolgarki Viktoriyji Tomova, ko je izgubila tri svoje servisne igre.

Zmagovalka tokratnega dvoboja se bo v osmini finala pomerila proti boljši iz obračuna med Simono Halep in Danko Kovinić.

Na igrišče še Juvanova, Klepačeva in Artnak

Ob Tamari Zidanšek bodo v noči iz petka na soboto v Melbournu na igrišče stopili še trije slovenski predstavniki. Zidanškova bo po svojem posamičnem obračunu združila moči še s Kajo Juvan, s katero bo proti dvojici Cristian J. A./Petković A. lovila mesto v osmini finala ženskih dvojic. Andreja Klepač bo z Belgijcem Joranom Vliegnom v 1. kolu mešanih dvojic izzvala 2.-postavljeno dvojico Zhang S./Peers J., tekma 1. kola mladinskega turnirja pa čaka Bora Artnaka. 

GRAND SLAM

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M. (Bel) 6:7(7), 6:7(4)
Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A. (Niz) 3:6, 6:3, 7:6(8)

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Waston H. (Vb) 7:6(4), 6:4
3. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Cornet A. (Fra) [22.1., 1.00]


Dvojice (Ž), 1. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – (12)Kichenok N./Mirza S. 6:4, 7:6(5)
(7)Klepač A./Jurak Schreiber D. – Martincova T./Vondroušova M. 4:6, 3:6

2. kolo: Juvan K./Zidanšek T. – Cristian J. A./Petković A. [22.1., 4.00]


Dvojice (Meš)
1. kolo: Klepač A./Vliegen J. – (2)Zhang S./Peers J. [22.1., 5.30]


Mladinci
1. kolo: Artnak B. (Slo) – Jones H. (Avs/WC) [22.1., 4.00]