Tamara Zidanšek oznanila konec doslej najuspešnejše sezone

Prvo ime slovenskega tenisa v sezoni 2021, Tamara Zidanšek, je prek družbenega omrežja Instagram sporočila, da je potegnila črto pod letošnjo tekmovalno sezono. Konjičanka se že veseli naslednjih izzivov. 

“To je konec letošnje sezone, ki je bila zame iz večih razlogov najboljša do sedaj. Veliko sem se naučila o tenisu in tisto, kar je še pomembneje, o sebi,” je zapisala Tamara Zidanšek v začetku svojega sporočila na Instagramu.

Takole je nadaljevala: “Prišlo je do nekaterih velikih sprememb, prisotnih je bilo veliko emocij. Od tega, da sem skoraj izpadla iz najboljše 100-terice, do uvrstitve v polfinale turnirja za Grand Slam, osvojitve prvega WTA turnirja in za konec zaključek sezone na 33. mestu na svetu.” Dodala je, kaj vse je za to potrebno. “Imam najboljšo ekipo in okoli sebe najboljše ljudi. Čas je, da vse skupaj shranimo vase, potem na vse pozabimo in se pripravimo na naslednjo sezono. Se vidimo kmalu 🔜 ❤️.

Za Konjičanko, ki bo decembra dopolnila 24 let, je zares izjemna sezona, v kateri so se ves njen trud, odrekanje in garanje dokončno poplačali – uveljavila se je med najboljše igralke na svetu. Najprej je nase opozorila s prebojem v finale WTA 250 turnirja v Bogoti, sledila je odlična predstava proti 1. igralki sveta Ashleigh Barty v Madridu (WTA 1000), nato pa sanjski nastop na Rolandu Garrosu.

V Parizu je Zidanškova po vrsti ugnala 6. igralko sveta Bianco Andreescu, Madison Brengle, Katerino Siniakovo, Sorano Cirsteo in Paulo Badoso, s čimer se je uvrstila v polfinale in tako poskrbela za enega največjih uspehov slovenskega tenisa v 21. stoletju. Krona na izjemno sezono je bil prvi osvojeni WTA naslov v Lozani (WTA 250).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Zidanšek (@tamarazidansek997)