Tamara Zidanšek izpadla v tretjem krogu OP Francije

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu izgubila proti enajsti nosilki Jessici Pegula. Američanka je po uri in 27 minutah slavila s 6:1, 7:6 (2).

Zidanškova, ki je imela prav tako kot Pegula povito levo stegensko mišico, je bila v dvoboju proti četrtfinalistki OP Avstralije v zadnjih dveh letih enakovredna zgolj v drugem nizu. V prvem je precej grešila (17 neizsiljenih napak), v prvih štirih igrah pa vknjižila zgolj štiri točke. Velike prednosti Pegula ni več izpustila iz rok.

V drugem je bilo bolj tesno, potem ko je slovenska predstavnica strnila vrste po zaostanku z 0:3. Z vse boljšim servisom in manj napakami je izenačila na 3:3 in vseskozi ostajala blizu 28-letnici iz Buffala ter izsilila podaljšano igro.

V njej je Pegula hitro povedla s 3:0. Zidanškova je še znižala na 3:2 in vzpostavila ravnotežje, nato pa so jo tri zaporedne neizsiljene napake oddaljile od možnosti za osvojitev drugega niza. Posledično se je prvič v osmino finala uvrstila Američanka.

Zidanškovo danes pozno popoldne čaka še obračun v drugem krogu dvojic skupaj z rojakinjo Kajo Juvan. Pomerili se bosta z desetima nosilkama Čehinjo Lucie Hradecko in Indijko Sanio Mirza.

V mešanih dvojicah pa danes dvoboj prvega kroga čaka še Andrejo Klepač. Koprčanka se bo skupaj z Indijcem Rohanom Bopanno pomerila proti Francozoma Alize Cornet in Edouardu Roger-Vasselinu. Dvoboj je sicer vprašljiv, potem ko je Cornetova današnji obračun med posameznicami zaradi poškodbe predala.

* Roland Garros, 21.256.800 evrov:
– ženske, 3. krog:
Jessica Pegula (ZDA/11) – Tamara Zidanšek (Slo/24) 6:1, 7:6 (2);