Tamara Zidanšek izgubila v uvodnem nastopu v Tuniziji

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je od turnirja WTA 250 v Monastirju v Tuniziji poslovila v prvem krogu. Po dobrih dveh urah in pol igre in treh odigranih nizih je morala priznati premoč 36-letni Italijanki Sari Errani, ki je slavila s 6:2, 6:7 in 6:3.

Zidanšek, ki ta teden zaseda 96. mesto na lestvici WTA, je v drugem nizu rešila tri žogice za zmago 108. igralke sveta, izenačila rezultat na 1:1, v odločilnem nizu pa je za napredovanje naredila preveč napak. Kar trikrat je izgubila svoj začetni udarec.

Italijanka, nekoč že peta igralka na svetu in med drugim zmagovalka Portoroža 2008, je prvič v štirih dvobojih z Zidanšek prišla do zmage. Slovenka jo je premagala lani prav v Monastirju, kjer se je nato zavihtela do četrtfinala, ter letos na Kanarskih otokih.

Konjičanko do nastopa na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King v začetku novembra v Sevilli čaka še en turnir, sicer nižjega ranga v Barceloni, kjer bo skušala prekiniti niz porazov, ki se je začel sredi septembra v polfinalu turnirja v Ljubljani.

* Monastir, WTA 250 (245.600 evrov):
– 1. krog:
Sara Errani (Ita) – Tamara Zidanšek (Slo) 6:2, 6:7 (6), 6:3.