Tamara Zidanšek in Kaja Juvan pokomentirali žreb za OP Avstralije

V četrtek je bil v Melbournu opravljen žreb za glavni del Odprtega prvenstva Avstralije 2022. Svojo tekmico v 1. kolu sta dobili tudi edini slovenski predstavnici v posamični konkurenci, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

Tamara dobro pozna Arantxo, tudi Kaja je že trenirala z Maryno. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Trenutno 31. igralka sveta Tamara Zidanšek bo v Melbournu prvič v karieri na turnirju za Grand Slam nastopila kot nosilka. Ob odsotnosti Karoline Pliškove in lanskoletne finalistke Jennifer Brady ji bo pripadala vloga 29. nosilke. “To, da si nosilec, ima neko vrednost. Tako vsaj v prvem kolu ne moreš igrati proti igralki iz prve dvajseterice, tridesetirice,” svoje razmišljanje opisuje Konjičanka.

Svojo prvo nasprotnico še kako dobro pozna, saj je skupaj z njo osvojila kar dva turnirja serije WTA (Palermo, Linz). Nasproti ji bo stala Arantxa Rus, 31-letna Nizozemka, ki trenutno na WTA lestvici zaseda 66. mesto. “Seveda se dobro poznava, saj sva skupaj igrali dvojice. Lani sva v karanteni skupaj trenirali. Bomo videli. Veselim se dvoboja, a pred tem dvobojem me čaka še nastop tudi v Adelajdi,” je povedala Zidanškova in dodala:

Danes lahko vsaka premaga vsako. Ni tako, kot je bilo pred 10 leti. Danes so vse igralke res vrhunsko pripravljene. V TOP 100 lahko vsaka premaga vsako. Že od prvega kola moraš biti osredotočen in pripravljen na težke dvoboje.” V medsebojnih dvobojih z 1:0 v zmagah vodi Nizozemka.


GRAND SLAM
OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M.
Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A.


Svojo nasprotnico pozna tudi Kaja Juvan. 21-letna Ljubljančanka, ki je v lanski sezoni tu v Melbournu prvič v karieri prišla v 3. kolo turnirja za Grand Slam, se bo v 1. kolu pomerila proti sedem let starejši Belgijki Maryni Zanevska. Ta se na turnirjih za Grand Slam še nikoli ni prebila mimo prve ovire, predvsem v lanski sezoni pa je odlično finiširala in med drugim osvojila tudi svoj prvi WTA turnir (WTA 250 Gdynia).

Igralki si bosta na OP Avstraliji prvič stali nasproti na tekmi, že pa sta si nasproti stali na treningu. “O žrebu nimam posebnega mnenja. Kar je zanimivo pa je, da je moj trener Philippe Dehaes kar nekaj časa delal z Maryno. Dobro se poznamo, saj smo v Belgiji tudi trenirali skupaj. Veselim se tekme,” je o nasprotnici povedala Juvanova in opisala svoje počutje pred prvim izmed vrhuncev sezone.

Počutim se dobro. Zdaj treniramo, tukaj je zelo mirno, vsi se pripravljajo na začetek turnirja. V Avstraliji mi je vedno všeč. Vsako leto se potrudijo, da organizirajo odličen turnir. Zelo sem vesela, da imam spet priložnost nastopiti na OP Avstralije.”