Tamara Zidanšek in Kaja Juvan nemočni v dvojicah (dopolnjeno)

Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta v ženskih dvojicah na odprtem prvenstvu Avstralije pot sklenili v drugem krogu. S 6:4, 6:0 sta bili boljši Romunka Jaqueline Cristian in Nemka Andrea Petković. Dvoboj je trajal uro in pet minut.

Štiriindvajsetletna Zidanškova je nekaj ur pred tem na vročem avstralskem soncu tudi med posameznicami v tretjem krogu sklonjene glave zapustila igrišče. Tokrat se ji je pri tem pridružila še 21-letna Juvanova, s katero sta združili moči že na pripravljalnem turnirju v Adelaide.

Dvoboj sta Slovenki zelo dobro začeli ter odvzeli servis tekmicama v tretji igri. Povedli sta s 3:1 in 4:2, nato pa do konca dvoboja nista več osvojili igre. Romunka in Nemka sta najprej z dvema “breakoma” prvi niz odločili v svojo korist s 6:4, v drugem pa nasprotnicama zavezali kravato.

Od slovenskih predstavnikov sta bila danes na igriščih v Melbourne Parku dejavna še Andreja Klepač v prvem krogu mešanih dvojic skupaj z Belgijcem Joranom Vliegnom ter Bor Artnak v mladinski konkurenci.

Klepačeva in Vliegen sta bila nemočna proti drugima nosilcema, Kitajki Shuai Zhang in Johnu Peersu, medtem ko je bil Artnak, sicer 15. nosilec mladinske izvedbe OP Avstralije precej bližje zmagi. Po porazu v prvem nizu je drugega dobil po razburljivi podaljšani igri, v tretjem pa z odvzemom servisa prednosti vodil s 4:2, a izgubil zadnje štiri igre proti domačinu Haydenu Jonesu. Ta je po dveh urah in 42 minutah slavil s 6:3, 6:7 (6), 6:4.