Tamara Zidanšek do prvega WTA naslova na travnati podlagi (video)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je v s’-Hertogenboschu razveselila petega WTA naslova v karieri, četrtega v dvojicah. Zgodilo se je že v prvem skupnem nastopu z Avstralko Ellen Perez.

Tamara in Ellen najboljši na Nizozemskem. (Foto: Twitter)

Kljub temu, da se ji v posamični konkurenci ni uspelo prebiti dlje kot do 2. kola, si bo Tamara Zidanšek svoj prvi nastop na travnati podlagi v s’-Hertogenboschu zapomnila za vselej. Skupaj z dve leti starejšo Avstralko Ellen Perez je namreč premagala vso konkurenco v dvojicah in prišla do svojega skupno že 5. WTA naslova.

Avstralsko-slovenska naveza se je po dveh zmagah prebila v polfinale, kjer ji proti navezi Krawczyk D./Schuurs D. niso pripisovali veliko možnosti. Elen in Tamara sta tekmo dobro pričeli povedli s 4:1, nakar je ameriško-nizozemska dvojica tekmo predala.

Še manj možnosti za zmago so dvojici Perez E./Zidanšek T. pripisovali v finalu, saj sta se igralki zoperstavili 1.-postavljeni dvojici Kudermetova V./Mertens E. Rusinja in Belgijka sta stežka izsilili tretji niz, tam najprej rešili 3 zaključne žogice (6:9), nato pa imele zaključno žogico na voljo tudi same. Takrat je Perez z izjemnim ‘returnom’ rezultat poravnala na 10:10, nakar sta sledili še dve točki, ki sta pripadli avstralsko-slovenski dvojici in tekme je bilo konec.

Tamara Zidanšek se bo tudi v prihodnjem tednu preizkusila na travnati podlagi. Nastopila bo namreč na močnem WTA 500 turnirju v Berlinu.

WTA 250 ‘s-Hertogenbosch
(Nizozemska, travnata podlaga)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Tan H. (Fra) 1:6, 6:2, 6:4
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – McNally C. (Zda/Q) 1:6, 1:6

Dvojice
1. kolo: Perez E./Zidanšek T. – Rybakina E./Samsonova L. 1:6, 7:6(6), *- predaja
Četrtfinale: Perez E./Zidanšek T. – Haverlag I./Lamens S. 6:0, 7:5
Polfinale: Perez E./Zidanšek T. – (2)Krawczyk D./Schuurs D. 4:1* – predaja
Finale: Perez E./Zidanšek T. – (1)Kudermetova V./Mertens E. 6:3, 5:7, 12:10

Preberite tudi:
Zidanšek z zmago otvorila nastope na travnati podlagi, poraz Bedeneta
Tamara Zidanšek na Nizozemskem naletela na razigrano Američanko
Pot Tamare Zidanšek do Berlina odložena; Konjičanka v soboto za finale v ‘s-Hertogenboschu