Swiatekova in Sakarijeva za zmago v Indian Wellsu

Grkinja Maria Sakari in Poljakinja Iga Swiatek sta finalistki turnirja masters v Indian Wells. Sakarijeva je v v pretekli noči v polfinalu premagala branilko naslova Španko Paolo Badoso s 6:2, 4:6, 6:1, medtem ko je Swiatekova s 7:6 (6), 6:4 bila boljša od Simone Halep iz Romunije.

Sakarijeva je z zmago razblinila upe 24-letne Španke, da bi postala prva igralka po Martini Navratilovi leta 1991, ki je ubranila naslov v Indian Wellsu.

Grkinja si je zmago priigrala v odločilnem tretjem nizu, v katerem Badosa ni imela pravih odgovorov na moč njenih udarcev. “Bila sem prepričana vase,” je po zmagi dejala Sakarijeva.

V finalu se bo srečala s Swiatekovo, ki je do zmage nad Halepovo prišla po zaostankih v obeh nizih. V prvem je po izgubljenem servisu zaostajala s 4:5, v drugem pa s 2:4. “To je bila izjemno zahteven dvoboj … Morala sem se boriti in biti psihično močnejša, da sem zmagala,” je dejala 20-letna Poljakinja.

Zmagovalka finala bo skočila na drugo mesto svetovne lestvice za Avstralko Ashleigh Barty. Trenutno šestouvrščena Sakrijeva v medsebojnih dvobojih vodi s 3:1 proti četrtouvrščeni Poljakinji.