Swiatek in Đoković bosta sezono 2024 začela v Perthu

Novak Đoković in Iga Swiatek bosta teniško sezono 2024 začela v avstralskem Perthu, so sporočili organizatorji. Kot je določil žreb, se bosta tam Srbija in Poljska pomerili na pokalu United za mešane ekipe.

Srbija se bo na turnirju od 29. decembra do 7. januarja 2024 pomerila s Češko in Kitajsko, medtem ko se bo Poljska, ki je prva nosilka s Swiatek in Robertom Hurkaczem, srečala s Španijo in z za zdaj še nedoločeno državo.

V Perthu bodo igrale tudi branilke naslova Združene države Amerike, ki jih vodita Taylor Fritz in Jessica Pegula, žreb pa je v isto skupino določil še Avstralijo in Veliko Britanijo.

Druga nosilka Grčija, za katero bosta igrala Stefanos Cicipas in Maria Sakari, bo igrala v Sydneyju proti kanadski ekipi, v kateri nastopata Felix Auger-Aliassime in Leylah Fernandez.

V Sydneyju se bo s porodniškega dopusta vrnila tudi nekdanja zmagovalka turnirjev za grand slam Angelique Kerber, ki bo skupaj z Alexandrom Zverevom zastopala Nemčijo proti Franciji in Italiji.

Borna Čorić in Donna Vekić sta prvi imeni Hrvaške proti Nizozemski in Norveški Casperja Ruuda.

Vsaka ekipa – s tremi moškimi in tremi ženskami – se bo pomerila v krogu s po eno moško in žensko posamezno tekmo ter spopadom mešanih dvojic.

Zmagovalci skupin v vsakem mestu bodo napredovali v četrtfinale skupaj z najboljšim drugouvrščenim.

Polfinale in finale bosta v Sydneyju, nagradni sklad turnirja je 15 milijonov dolarjev, delile pa se bodo tudi točke za lestvici ATP in WTA.