Swiatek ekspresno do zmage na domačem turnirju

Poljakinja Iga Swiatek je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Varšavi z nagradnim skladom 235.770 evrov. V finalu je prva nosilka in prva igralka svetovne lestvice brez težav s 6:0, 6:1 premagala Nemko Lauro Siegemund.

Swiatek je v 19. nastopu v finalih na turnirjih te ravni dosegla 15. zmago, Nemka je v odločilnem dvoboju nastopila četrtič, ostaja pri dveh zmagah. Domačinka iz Varšave je tako potrdila četrto letošnjo lovoriko, pred tem je bila najboljša na OP Francije, v Stuttgartu in Dohi.

Danes ni imela Nemka nobenih možnosti, prvi niz je trajal le pol ure, po treh odvzemih servisa tekmici pa je Swiatek Nemki “zavezala kravato”.

Le za odtenek bolje in vsaj z eno osvojeno igro nemške igralke se je končal drugi niz, v katerem je Siegemund po zaostanku z 0:3 le dobila igro na svoj servis. A je naslednjo nato spet izgubila, Poljakinja pa je pred svojimi navijači izkoristila prvo priložnost za zmago ter po 69 minutah potrdila uspeh v Varšavi.

V poljski prestolnici je sicer tekmovalkam precej nagajalo vreme, dvoboji pa so se razvlekli na več dni. Siegemund, sicer na lestvici WTA šele 153., je v soboto tako najprej dokončala v petek začeti četrtfinalni dvoboj, kasneje pa je bila uspešna še v polfinalu.

Swiatek pa je polfinale proti Belgijki Yanini Wickmayer dokončala šele danes, potem ko je igralki v soboto zvečer z igrišča pregnala tema.

* Varšava, WTA (235.770 evrov):
– finale:
Iga Swiatek (Pol/1) – Laura Siegemund (Nem) 6:0, 6:1.