Svitolina bi se rada odpočila od tenisa

Elina Svitolina si bo zaradi fizičnega in duševnega stresa, ki so ga povzročile poškodbe in ruska invazija na njeno rodno Ukrajino, vzela prepotreben oddih od tenisa, so poročale tuje tiskovne agencije.

Dvajsetega igralka sveta je razkrila, da se je spopadala s poškodbo hrbta, ki je vplivala na njene priprave na turnirje, saj je “padla” na prvi oviri na obeh zadnjih dveh dogodkih.

“Že kar dolgo se mučim s hrbtom, bolečina ni pustila, da bi se na turnirje pripravil kar najbolje. Medtem ko sem z neznosno bolečino v srcu opazoval, kaj se dogaja v moji domovini Ukrajini in s koliko poguma naši Ukrajinci branijo našo državo, mi je to dalo velik zagon, da nadaljujem in se borim na igrišču,” je zapisala.

“Zdaj moje telo ne zdrži več in moram počivati, zato z žalostjo sporočam, da bom izpustila pokal Fed in nekaj mojih najljubših turnirjev v Evropi. Vendar sem prepričan, da se bom vrnila in da bomo videli že kmalu, hvala za vso podporo v tem zahtevnem obdobju,” je sklenila.

Svitolina, zmagovalka 16 turnirjev WTA, se je vse od svojega četrtfinalnega poraza na OP ZDA borila s formo. Sedemindvajsetletna teniška igralka, bronasta z olimpijskih iger v Tokiu, trenutno na svetovni jakostni lestvici WTA zaseda 20. mesto.