Štiri Slovenke v boj za mesto na Rolandu Garrosu; prva na igrišče Jakupović

V ponedeljek se s kvalifikacijskimi obračuni začenja odprto prvenstvo Francije 2023. Mesto v glavnem delu turnirja si bodo poizkušale priigrati štiri Slovenke. Dalila Jakupović bo prvo zmago lovila že danes, medtem ko se bodo Kaja Juvan, Tamara Zidanšek in Polona Hercog prvič na igrišče podale v torek.

Dalila Jakupović prvič na igrišče že v ponedeljek. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Skozi kvalifikacijsko sito prebiti se v glavni del turnirja za Grand Slam še nikoli ni bila lahka naloga, saj je za to treba premagati kar tri nasprotnice. Dalila Jakupović (201. na WTA) se bo v 1. kolu kvalifikacij pomerila proti Kayli Day (138. na WTA). 23-letna Američanka, ki je v maju osvojila peščeni turnir serije W100 v ZDA, v glavnem delu Rolanda Garrosa še ni nastopila, njen največji uspeh na turnirjih za Grand Slam pa predstavlja uvrstitev v 2. kolo OP ZDA iz leta 2016.

V torek bodo prvo zmago v letošnjih kvalifikacijah poizkušale vpisati še preostale tri Slovenke. Kaja Juvan (220. na WTA) bo zaigrala proti 351. igralki sveta Susan Bandecchi iz Švice, Tamara Zidanšek (110. na WTA) proti Uzbekistanki Nigini Abduraimovi (176. na WTA), nerangirana Polona Hercog pa proti Francozinji Harmony Tan (231. na WTA). Od vseh treh nasprotnic Slovenk je do sedaj v glavnem delu katerega od turnirjev za Grand Slam igrala le Harmony Tan, ki v Parizu nikoli ni prišla dlje kot do 2. kola.

Roland Garros
(OP Francije, Pariz, pesek)

1. kolo kvalifikacij
Bandecchi S. (Švi) – Juvan K. (Slo/20) [23.5.]
Zidanšek T. (Slo/4) – Abduraimova N. (Uzb) [23.5.]
Hercog P. (Slo) – Tan H. (Fra) [23.5.]
Jakupović D. (Slo) – Day K. (Zda/26) [22.5., predvidoma ob 14.30]