Sprememba dveh organizatorjev

Obveščamo vas, da je prišlo do malenkostne spremembe glede organizatorjev dveh državnih prvenstev (DP), vendar pa oba ostajata v Ljubljani. DP do 12 let bo potekalo na TD Slovan, DP-B do 16 let pa na Top tenis v Šentvidu.

Z veseljem pa vam sporočamo, da bo Tenis Slovenija tudi letos namenila denarne nagrade najboljšim na DP v kategoriji do 14, do 16 in do 18 let. Zmagovalec prejme 750 €, finalist pa 250 €.
Na Tenis Sloveniji se zelo trudimo graditi in dodatno vlagati v tekmovalni tenis, zato želimo s temi sredstvi tekmovalcem pomagati pri financiranju njihovega individualnega tekmovalnega programa. Prvo po vrsti bo DP do 14 let na TK Branik, ki se prične v ponedeljek, 30. maja 2022.

Nato bosta sledila DP do 12 let na TD Slovan in DP do 16 let v TK Triglav Kranj, s pričetkom v ponedeljek, 6. junija 2022. DP do 18 let se bo začelo v ponedeljek, 13. junija 2022, na ŽTK Maribor in kot zadnje bo na vrsti DP v članski kategoriji, z začetkom v torek, 28. junija 2022, na TK Branik.

Lani sta si naslov članskega državnega prvaka priigrala Metka Komac in Filip-Jeff Planinšek. V kategoriji do 18 let sta bila najboljša Manca Lampret in Marsel Žnuderl. Nala Kovačič in Matic Križnik sta se razveselila zmage v kategoriji do 16 let, Julija Bogatin in Paolo Angeli pa sta slavila v kategoriji do 14 let. Med najmlajšimi sta bila državna prvaka do 12 let Zoja Peternel in Svit Suljić.

Lep pozdrav, tekmovalkam in tekmovalcem pa vso srečo in veliko športnega duha na igrišču.