Španiji se je v finalu pokala ATP pridružila Kanada

Moška teniška reprezentanca Kanade je v polfinalu pokala ATP v Sydneyju presenetila branilko naslova Rusijo in si z zmago z 2:1 zagotovila nedeljski finale. V njem se bo merila s Španijo, ki je že v petek v polfinalu izločila Poljsko.

Odločilno zmago sta Kanadi priigrala Felix Auger-Aliassime in Denis Shapovalov, ki sta med dvojicami ugnala Danila Medvedjeva in Romana Safijulina s 4:6, 7:5 in 10:7.

Prvi posamični dvoboj je dobil Shapovalov, ki je premagal Safijulina s 6:4, 5:7, 6:4. Izid je nato v drugem boju posameznikov izenačil Medvedjev, drugi igralec sveta je gladko s 6:4 in 6:0 odpravila enajstega igralca z lestvice ATP Auger-Aliassima.

Za Kanado bo to prvi finale na tem tekmovanju, ki je v svoji tretji izvedbi. V njem se bodo Kanadčani merili s Španci, ki se bodo drugič borili za naslov, bili so že finalisti ob premierni izvedbi leta 2020, takrat so slavili Srbi z Novakom Đokovićem.

Španci tokrat računajo na dobro formo Roberta Bautiste Aguta in Pabla Carrena Buste, saj sta oba dobila prav vse posamične dvoboje na turnirju.