Španci ostali še brez najbolje uvrščenega tenisača

Španska teniška reprezentanca bo morala naslov v Davisovem pokalu braniti brez Roberta Bautiste Aguta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Najvišje uvrščeni Španec (19. na lestvici ATP) v izbrani vrsti si je na treningu pred začetkom tekmovanja poškodoval trebušno mišico.

Namesto njega je selektor Sergi Brugera vpoklical Alberta Ramosa. Že poleti pa je bilo jasno, da v Madridu ne bo Rafaela Nadala, ki je predčasno sklenil sezono zaradi poškodbe stopala.

V španski reprezentanci bo tako največje breme na Pablu Carrenu Busti, dobitniku bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Tokiu, velik del odgovornosti pa bo imel tudi najboljši najstnik v teniški karavani Carlos Alcaraz. Za dvoboje v dvojicah bosta zadolžena Marcel Granollers in Feliciano Lopez.

Davisov pokal se bo v obliki zaključnega turnirja najboljših 18 reprezentanc v šestih skupinah odvil med 25. novembrom in 5. decembrom v Madridu, Innsbrucku in Torinu.

Španija se bo v skupini A pomerila z Rusi in Ekvadorci. Pred dvema letoma je prav tako na zaključnem turnirju v finalu z 2:0 v zmagah ugnala Kanado. Lani tekmovanja ni bilo zaradi pandemije novega koronavirusa.