Slovenskih nastopov na Rolandu Garrosu še ni konec

V nedeljo, 29. maja, se je na Rolandu Garros začel tudi glavni del mladinskega turnirja, na katerem ima svojega predstavnika tudi Slovenija. Tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah se bo preizkusil Bor Artnak, predstavnik TK As Litija. 

Davis Cup Portorož 2021

Bor Artnak je pripravljen na nastope v Parizu. (Foto: Nik Moder / Sportida)

17-letni Slovenec je letos januarja na Odprtem prvenstvu Avstralije prišel do prve zmage na turnirjih za Grand Slam. Dosegel jo je v dvojicah, tokrat si v Parizu želi kakšno oviro preskočiti tudi v posamični konkurenci. Na mladinski ITF lestvici zaseda visoko 14. mesto, na pariške nastope pa se je pripravljal v Brescii.

“Na pesku sem res v dobri formi, že trikrat sem igral v finalu najmočnejših mladinskih turnirjev. To je lepa popotnica za Pariz, kjer želim priti do najboljšega rezultata v tej sezoni,“ je med drugim pred odhodom v glavno mesto Francije povedal Bor Artnak. 

V posamični konkurenci mu bo v ponedeljek v 1. kolu nasproti stal povabljenec organizatorjev turnirja, Francoz Paulu Barbier Gazeu. V dvojicah bo Artnak združil moči z Litovcem Viliusom Gaubasom.

Roland Garros 2022
(Pariz, Francija, pesek)

MLADINCI

Posamezno
1. kolo: Artnak B. (Slo/13) – Barbier Gazeu P. (Fra/WC) [30.5., 11.00]

Dvojice
1. kolo: Artnak B./Gaubas V. – Nad P./Pawelski M. [31.5.]