Slovenski teniški igralci v Čilu že zaostajajo

Slovenska moška teniška reprezentanca se je dvoboju kvalifikacij za svetovno skupino 1 Davisovega pokala proti Čilu po pričakovanju znašla v zaostanku. Mladi, 18-letni Bor Artnak na peščeni podlagi igrišča v Vini de Maru v uvodnem obračunu ni imel pravih možnosti proti 98. igralcu sveta Alejandru Tabilu, ki je zmagal s 6:3 in 6:3.

Petnajsti igralec mladinske lestvice je favoriziranemu tekmecu nudil dostojen upor. V prvem nizu se je enakovredno boril do izida 3:3, v osmi igri pa je izgubil servis, kar je Čilencu zadostovalo za vodstvo 1:0. V drugem nizu je domači igralec vodil s 3:1, nato je Slovencu uspel “rebreak”, a mu ga v naslednji igri ni uspelo oplemenititi, kar velja tudi za zadnjo igro.

V njej je najprej ubranil dve zaključni žogi, nato imel tudi sam priložnost, da bi podaljšal dvoboj, ni je izkoristil, zato pa je Čilenec pozneje svojo šesto.

V drugem dvoboju se bosta merila Nicolas Jarry, 146. na računalniški lestvici, in Blaž Rola, 179. igralec sveta. V soboto sledi igra dvojic, nato pa še dva dvoboja prvorangiranih in drugopostavljenih igralcev.

V primeru zmage bi Slovenija septembra letos igrala v svetovni skupini 1, ob porazu pa jo prav tako septembra čaka nastop v svetovni skupini 2.

* Izid:
ČILE – SLOVENIJA 1:0
Alejandru Tabilu – Bor Artnak 6:3, 6:3