Slovenski tenisači v Čilu brez možnosti za presenečenje (dopolnjeno)

Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj kvalifikacij za svetovno skupino 1 Davisovega pokala. Na gostovanju v Čilu je klonila z 0:4.

Slovenske barve v Vini del Mar sta v prvi sobotni partiji zastopala Sebastian Dominko in Blaž Rola ter bila brez pravih možnosti proti uigrani domači navezi Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo, ki je po uri in 19 minutah slavila s 6:2 in 6:3.

Glede na to, da je bil dvoboj že odločen, sta četrto partijo odigrala Diego Fernandez Flores in Sebastian Dominko. Slovenec je dobil prvi niz, drugi je v podaljšani igri pripadel Čilencu, hitri, tretji pa prav tako.

“Žal mi je predvsem dvoboja Role v petek, ki bi ga lahko dobili in imeli danes aktiven rezultat. Hkrati bi bili domačini pod večjim pritiskom. Tudi v dvojicah sta fanta odigrala zelo solidno. Četudi rezultat ne kaže tega, sta imela cel kup priložnosti za bolj ugoden razplet,” je povedal slovenski kapetan Grega Žemlja.

Slovenijo naslednji nastop v Davisovem pokalu čaka septembra v svetovni skupini 2.

V petek je 18-letni Bor Artnak izgubil proti 98. igralcu sveta Alejandru Tabilu (6:3, 6:3), najbolj izkušen član slovenske zasedbe Blaž Rola, 179. na lestvici ATP, pa se je dobro kosal z Nicolasom Jarryjem (146.), ki je na koncu zmagal s 7:5 v odločilnem tretjem nizu.

* Vina del Mar: Čile – Slovenija 4:0
– petek, 4. marec:
Alejandru Tabilu – Bor Artnak 6:3, 6:3;
Nicolas Jarry – Blaž Rola 6:3, 3:6, 7:5;

– sobota, 5. marec:
Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo – Sebastian Dominko/Blaž Rola 6:2, 6:3.
Diego Fernandez Flores – Sebastian Dominko 3:6, 7:6 (4), 10:2.