Slovenski tenis v pričakovanju zgodovinskega dosežka

Slovensko teniško reprezentanco danes čaka dvoboj s Kazahstanom za uvrstitev v polfinale zaključnega turnirja najboljših dvanajstih ekip na svetu. Slovenija lahko celo izgubi obračun z 1:2 in zasede prvo mesto v skupini, a glede na to, da za Kazahstan verjetno ne bo nastopila četrta igralka sveta Elena Ribakina, Slovenke razmišljajo zgolj o zmagi.

Pred zadnjim dvobojem predtekmovanja v skupini B je jasno, da Avstralija kljub zmagi proti Kazahstanu ne more več napredovati v polfinale, za Kazahstan šteje zgolj zmaga s 3:0, Slovenija pa mora za najboljši količnik v krogu treh ekip dobiti en dvoboj z 2:0 ter osvojiti še en niz v preostalih dveh partijah.

Ribakina, najvišjeuvrščena igralka na lestvici WTA na zaključnem turnirju v Sevilli, v četrtek ni nastopila proti Avstraliji zaradi poškodbe hrbta, glede na to, da ta teden sploh še ni trenirala, je torej malo verjetno, da bo danes zaigrala.

Slovenske igralke ne razmišljajo preveč o možnih scenarijih in ugankah. Pripravljajo se kot na vsak drugi dvoboj in razmišljajo zgolj o zmagi, s katero bi suvereno napredovale med štiri najboljše države na svetu in s tem presegle dosedanji najboljši rezultat Slovenije v tem tekmovanju, četrtfinale iz leta 2003.

“Misli morajo biti usmerjene zgolj na igrišče. Tako kot vedno bom dala vse od sebe in verjamem, da nam lahko uspe,” je dan pred dvobojem slovenskim novinarjem v Andaluziji dejala Kaja Juvan, ki bo zagotovo nastopila kot prva za Slovenijo. Za njo bo na igrišče prišla Tamara Zidanšek, za konec pa sledi še igra parov.

Po pravilih Mednarodne teniške zveze (ITF) bosta kapetana postavi sporočila uro pred začetkom dvoboja, ki je predviden za 10.00. TV prenos v Sloveniji bo na nacionalni televiziji.