Slovenske tenisačice doživele prvi poraz v Antalyi (krajše)

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v odsotnosti glavnih dveh igralk, Tamare Zidanšek in Kaje Juvan, ki ju je kapetan Andrej Kraševec spočil zavoljo nepomembnosti dvoboja, doživela prvi poraz na tekmovanju evroafriške skupine pokala Billie Jean King v Turčiji. Švedska je zmagala z 2:1, točko Sloveniji pa je priigrala Živa Falkner.

Devetnajstletna igralka z Otočca je premagala Julito Saner s 6:1, 6:2. Pred tem je Pia Lovrič po izgubljenem prvem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe stegenske mišice, dvojica Živa Falkner – Lara Smejkal pa je morala priznati premoč švedski navezi Jacqueline Cabaj Awad – Caijsa Wilda Hennemann, ki je bila boljša s 6:4, in 6:3.

Dvoboj zadnjega kroga predtekmovanja v Antalyi je bil za Slovenijo brezpredmeten, saj so si izbranke kapetana Andreja Kraševca že v četrtek zagotovile napredovanje v svetovno skupino pokala Billie Jean King.

V soboto jih čaka finale turnirja proti Madžarski, ki ima prav tako zgolj revialni značaj. Bolj zanimiv bo obračun za tretje mesto in zadnjo vozovnico iz evroafriške skupine v višji rang tekmovanja med Srbijo in Hrvaško.

* Izidi, 5. krog (Antalya):
Slovenija – Švedska 1:2
Pia Lovrič – Kajsa Rinaldo Persson 2:6, predaja;
Živa Falkner – Julita Saner 6:1, 6:2;
Živa Falkner/Lara Smejkal – Jacqueline Cabaj Awad/Caijsa Wilda Hennemann 4:6, 3:6.