Slovenske tenisačice bodo pokal BJK začele proti Gruziji

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo v ponedeljek v prvem krogu pokala Billie Jean King v Antalyi igrala proti Gruziji. V torek jo čaka Avstrija, v sredo Hrvaška, v četrtek Bolgarija in v petek Švedska.

V primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini še en dvoboj sledi v soboto. Obračun prvouvrščenih reprezentanc bo zgolj revialni, saj bosta obe ekipi ne glede na rezultat napredovali v svetovno skupino pokala Billie Jean King, medtem ko bo dvoboj drugouvrščenih odločal o tretjem potniku med elito iz evroafriške skupine.

Slovenske barve bodo v Antalyi zastopale Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Živa Falkner, Pia Lovrič in Lara Smejkal.

Glede na uvrstitve igralk na lestvici WTA je Slovenija med kandidatkami za napredovanje v višji rang tekmovanja. Razpored je po mnenju kapetana Andreja Kraševca ugoden, saj se bodo njegove varovanke s Hrvaticami, ki veljajo za prve favoritinje tekmovanja, pomerile v sredo. To pomeni, da se bodo v uvodnih dveh dneh spoznale z razmerami v Turčiji, hkrati pa bodo imele nato dovolj časa za pripravo na morebiten odločilni sobotni nastop.

Dvoboji se bodo vsak dan začeli ob 9. uri po slovenskem času. Najprej sta na sporedu partiji posameznic, nato pa sledi še obračun parov.

V drugi skupini so zbrane reprezentance Srbije, Madžarske, Turčije, Estonije in Danske.