Slovenska reprezentanca dečkov U14 po novi zmagi že do mesta na zaključnem turnirju najboljših

V soboto so se na Winter Cupu predstavile tri slovenske reprezentance. Še naprej neporažena ostaja reprezentanca dečkov U14, ki si je z drugo zaporedno zmago že zagotovila mesto na zaključnem turnirju najboljših osmih evropskih reprezentanc.  

Slovenska reprezentanca dečkov U14 po preobratu boljša od Romunov.

Od 16. do 18. februarja bo potekal zaključni turnir najboljših evropskih reprezentanc v kategoriji dečki U14 in tam bo po zaslugi trojice Svit Suljić, Patik Semenič in Aljaž Štor tudi Slovenija. Po tem, ko so varovanci Robija Cokana v petek s 3:0 odpravili Belgijo, so v soboto premagali še Romune. Tokrat je bilo bolj napeto, saj je zmagovalca odločila tretja tekma. Semenič je v uvodnem obračunu moral priznati premoč Romunu, Suljić je rezultat v zmagah poravnal na 1:1. Prav Svit in Patrik sta moči združila tudi v dvojicah. Izgubljeni drugi niz ju ni spravil s tira, dobljeni tretji z rezultatom 10:6 pa je pomenil slavje Slovenije.

Priložnost, da bi si priigrali mesto med najboljšo osmerico v Evropi, so v soboto imeli tudi fantje v reprezentanci U16. Naproti jim je stala močna Nemčija, ki je bila na koncu boljša z 2:1. Sloveniji sta točko v dvojicah priigrala Gašper Matijašič in Žiga Šeško.

V soboto so se še drugič na letošnjem Winter Cupu predstavila tudi dekleta v reprezentanci U16. Beti Butina Jazbec in Kaja Najzer proti nasprotnicama iz Italije nista uspeli priti do zmage.

V nedeljo bodo dečki U14 lovili končno 1. mesto v skupini proti Italiji, deklice U14 se bodo pomerile proti Veliki Britaniji, dekleta U16 proti Gruziji, fantje U16 pa proti Nizozemski.

Slovenski reprezentanci U14 in U16:

Deklice U14, Izmir (Turčija)
1. kolo: Slovenija – Bolgarija 1:2
Razigravanje: Slovenija – Velika Britanija [5.2.]

Dečki U14, Bari (Italija)
1. kolo: Slovenija – Belgija 3:0
Polfinale: Slovenija – Romunija 2:1
Finale: Slovenija – Italija [5.2.]

Dekleta U16, Istanbul (Turčija)
1. kolo: Slovenija – Moldavija 1:2
Razigravanje: Slovenija – Italija 0:2

Fantje U16, Leeuwarden (Nizozemska)
1. kolo: Slovenija – Belgija 3:0
Polfinale: Slovenija – Nemčija 1:2

FOTO