Slovenki Zala Bizjak in Alja Senica osvojili Sarajevo, Avstralca na Otočcu preprečila slavje Broliha in Požonca

15-letni Zala Bizjak in Alja Senica sta dočakali svoj trenutek na mladinski mednarodni sceni. Slovenski teniški igralki sta na turnirju serije WTT J30 v Sarajevu ugnale vso konkurenco in prvič v karieri posegle po turnirski zmagi na turnirjih WTT. 

 

Zala in Aja najboljši v Sarajevu.

ITF – WTT JUNIORS

V Sarajevu se je predstavila cela vrsta slovenskih teniški igralcev. Eva Cikajlo, Alja Senica in Zala Bizjak so se v posamični konkurenci prebile do četrtfinala, zadnji dve pa sta šli vse do konca v dvojicah, kjer sta se s prebojem v polfinale izkazala tudi Matic Hribar in Marko Retelj. Alja in Zala sta se do finala prebili brez izgubljenega niza, tudi zadnjo navezo pa sta Slovenki ugnali z 2:0 v nizih.

J30 Sarajevo
(BIH, pesek, zunaj)

Dvojice
1. kolo:
Bizjak Z./Senica A. – Baylan A./Jusupova E. 6:0, 6:3
Četrtfinale: Bizjak Z./Senica A. – Gibson I./Mitevska A. 6:1, 6:4
Polfinale: Bizjak Z./Senica A. – Cabro E./Vevere L. 6:2, 6:1
Finale: Bizjak Z./Senica A. – Golubović L./Sparnina L. 6:4, 7:6(6)


TENNIS EUROPE

Eden od turnirjev Tennis Europe je v preteklem tednu potekal na Otočcu, kjer so se merili igralci do 12. leta starosti. V posamični konkurenci se je s prebojem v četrtfinale najbolj izkazal David Čeč, nekaj Slovencev se je odlično odrezalo tudi v dvojicah. Jaka Brolih in Luka Požonec sta v polfinalu ugnala dvojico Cvetko T./Hriberšek V., v svojem prvem finalu pa sta morala priznati premoč navezi iz Avstralije.

V tem tednu se na Otočcu že potijo igralci do 14. leta starosti, ki se bodo pomerili na Tennis Europe turnirju kategorije 3.

U12 Krka Otočec Open
(Slovenija, pesek, zunaj)

Dvojice
1. kolo: Brolih J./Požonec L. – prosto
Četrtfinale: Brolih J./Požonec L. – De Simone G./Schmitzer N. 6:3, 6:3
Polfinale: Brolih J./Požonec L. – Cvetko T./Hriberšek V. 6:2, 6:2
Finale: Brolih J./Požonec L. – Camus T./Chan A. 4:6, 3:6