Slovenke bodo v Antalyi štartale proti Gruziji

Slovensko žensko teniško reprezentanco danes čaka prvi nastop v evroafriški skupini pokala Billie Jean King. Ob 9. uri po slovenskem času bo začela dvoboj proti Gruziji, ki po imenih ne sodi med najmočnejše reprezentance v naši skupini.

Slovenske barve bosta v igri posameznic zastopali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, postavo za igro dvojic pa bo kapetan Andrej Kraševec določil glede na razplet prvih dveh partij. Če bosta najboljši Slovenki dobili svoje dvoboje, bodo priložnost verjetno dobile Živa Falkner, Pia Lovrič ali Lara Smejkal.

Reprezentanco Gruzije ob izostanku najvišjeuvrščene igralke na lestvici WTA Ekaterine Gorgodze (120.) sestavljajo Mariam Bolkvadze (155.), Mariam Dalakišvili (785.), Zozija Kardava (1023.), Tamari Gagošidze (1214.) in Oksana Kalašnikova (1573.).

Slovenijo v torek čaka Avstrija, v sredo Hrvaška, v četrtek Bolgarija in v petek Švedska. V primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini v soboto sledi še en dvoboj.

Obračun prvouvrščenih reprezentanc v obeh skupinah bo zgolj revialni, saj bosta obe ekipi ne glede na rezultat napredovali v svetovno skupino pokala Billie Jean King, medtem ko bo dvoboj drugouvrščenih odločal o tretjem potniku med elito iz evroafriške skupine.

V drugi skupini so zbrane reprezentance Srbije, Madžarske, Turčije, Estonije in Danske.

Glede na uvrstitve igralk na lestvici WTA je Slovenija med kandidatkami za napredovanje v višji rang tekmovanja. Razpored je po mnenju kapetana Andreja Kraševca ugoden, saj se bodo njegove varovanke s Hrvaticami, ki veljajo za prve favoritinje tekmovanja, pomerile v sredo. To pomeni, da se bodo v uvodnih dveh dneh spoznale z razmerami v Turčiji, hkrati pa bodo imele nato dovolj časa za pripravo na morebiten odločilni sobotni nastop.