Slovenija v Davisovem pokalu proti Luksemburgu

V času turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, natančneje 15. in 16. septembra, bo v Ljubljani na igriščih v parku Tivoliju potekal tudi dvoboj druge evro-afriške skupine v Davisovem pokalu med Slovenijo in Luksemburgom.

Slovenija bo septembra gostila Luksemburžane.

Kapetan Grega Žemlja je v reprezentanco vpoklical Blaža Rolo (466. ATP), Bora Artnaka (604. ATP), Sebastiana Dominka (1334. ATP) in Matica Križnika (38. ITF Juniors). “Pričakujem tesne dvoboje, tako v posamični konkurenci kot tudi v igri dvojic. Vsi naši igralci imajo za seboj uspešno poletje in dobre rezultate. Verjamem, da nas čakajo zanimivi in kakovostni dvoboji. Kot smo že vajeni v zadnjih letih bo naš dvoboj sovpadal s turnirjem WTA, tako da si lahko obetamo pravi teniški teden,” je dejal kapetan Grega Žemlja.

“Prihajajoči dvoboj v Davisovem pokalu zame prihaja v pravem trenutku. Sovpada namreč s koledarjem, ki ga imam. Je namreč med dvema turnirjema serije Challenger v Avstriji. Ponovno imam priložnost igrati doma, v bližini. Takšno izkušnjo sem imel poleti v Umagu, ko je bila podpora s tribune res ogromna. Bilo je res nepozabno. Podpore, ki sem jo dobil v Umagu se ne da opisati. Prav zaradi tega je igranje in zmagovanje doma nekaj posebnega. Upam, da bo tako tudi tokrat. Všeč mi je, da je istočasno tudi turnir WTA. Vabim vse na naše dvoboje. Da ustvarimo skupaj navijaško vzdušje, ki ga lahko občutimo ob tekmah državne reprezentance. Moja naloga je, da se na tekmovanje ustrezno pripravim. Upam, da bomo igrali dobro in da se bomo na koncu veselili zmage,” je dejal najizkušenejši igralec v ekipi Blaž Rola, ki je za reprezentanco prvič igral leta 2010.

Slovenija in Luksemburg sta za zdaj igrala enkrat, leta 2002 so bili uspešnejši Luksemburžani. Rezultat je bil 3:2.

Slovenci so v Davisovem pokalu nazadnje igrali februarja letos, ko so v Turčiji izgubili proti domači reprezentanci s 4:0.

Vir: Tenis Slovenija