Slovenija ta konec tedna v Davisovem pokalu proti Luksemburgu

V času turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana bo v Ljubljani na igriščih v parku Tivoliju 15. in 16. septembra potekal tudi dvoboj v drugi evro-afriški skupini v Davisovem pokalu med Slovenijo in Luksemburgom. Slovenska reprezentanca je od danes v polni postavi.

Dvoboj bo potekal v Tivoliju. (Foto: Nik Moder/Sportida)

Kapetan Grega Žemlja je v reprezentanco vpoklical Blaža Rolo (457. ATP), Bora Artnaka (616. ATP), Sebastiana Dominka (1338. ATP) in Matica Križnika (57. ITF Juniors). “Danes bo končno ekipa popolna. Od sobote sta tu že Artnak in Dominko, danes pa sta se priključila še Rola in Križnik. Na takšnih dvobojih je zelo pomemben ekipni duh. Vsak igralec je rad del ekipe, saj večji del sezone igra zase. Upam, da bomo ustvarili pravo vzdušje. Tudi ekipa Luksemburga je zelo povezana. Igrali so tudi na obeh turnirjih v Mariboru. To pomeni, da so že nekaj časa v Sloveniji. Ogledal sem si nekaj njihovih dvobojev. Kapetana poznam, saj gre za nekdanjega vrhunskega igralca. Skrivnosti praktično ni, imamo pa do petka še dovolj časa, da se temeljito pripravimo na tekmeca ,” je dejal kapetan Grega Žemlja.

“Danes dopoldne sem imel še zdravniški pregled, tako da sem se ekipi pridružil na popoldanskem treningu. Zdaj se želim maksimalno pripraviti na ta dvoboj. Telo moram spraviti na pravi tir, da bom konec tedna ustrezno pripravljen. Želja je, da bomo imeli močno podporo s tribun. Upam, da bo tudi zaradi tega moja igra še boljša,” je dejal najizkušenejši igralec v ekipi Blaž Rola, ki je za reprezentanco prvič igral leta 2010. Nazadnje je nastopal na turnirju v Avstriji, kjer je med posamezniki izpadel v drugem kolu, v igri dvojic pa se je razveselil turnirske zmage. Naj spomnimo, poleti je v dvojicah zmagal tudi na turnirju ATP v Umagu.

Davisov pokal je nekaj posebnega. To je najlepši del leta, vsako leto smo dvakrat skupaj. Veselim se dvoboja. Osebno tekmecev ne poznam. Vem, da je eden igral oba turnirja v Mariboru, drugi pa samo enega. Oba sta zelo visoka. Igrata agresiven tenis. A mi se moramo osredotočiti na našo igro. V zadnjem obdobju igram dober tenis. Zdaj se moram taktično pripraviti na ta dvoboj, počutje je dobro, tako da komaj čakam na začetek,” je dejal Bor Artnak, ki je na drugem turnirju v Mariboru prišel do četrtfinala. Slovenija in Luksemburg sta za zdaj igrala enkrat, leta 2002 so bili uspešnejši Luksemburžani. Rezultat je bil 3:2.

Kapetan Luksemburga je sloviti Gilles Müller, ki je bil na lestvici ATP najvišje uvrščen na 21. mestu, osvojil pa je dva turnirja serije ATP. V reprezentanci so Alex Knaff (486. ATP), Chris Rodesch (609. ATP), Raphael Calzi (1665) in Gilles Kremer. Najboljša igralca Luksemburga sta nazadnje nastopala v Sloveniji, na turnirju WTT v Mariboru. Slovenci so v Davisovem pokalu nazadnje igrali februarja letos, ko so v Turčiji izgubili proti domači reprezentanci s 4:0.