Slovenija potrebuje manjši čudež za zmago v Turčiji

Slovenska teniška reprezentanca potrebuje tri zmage v današnjih dvobojih Davisovega pokala za zmago proti Turčiji v Istanbulu. Gostitelji so namreč v petek dobili obe partiji in vodijo z 2:0. Prva bosta v igri dvojic ob 9. uri po slovenskem času zaigrala Blaž Rola in Sebastian Dominko.

Slovenija je v Turčijo odpotovala z eno najmlajših reprezentanc v zgodovini in je po prvem dnevu pričakovano v zaostanku. Gostitelji, ki imajo tudi bučno podporo s tribun, so precej bolj izkušeni in višje rangirani na lestvici ATP.

Prvi dan sta slovenske barve zastopala 19-letni Sebastian Dominko in leto mlajši Bor Artnak. Oba sta izgubila v dveh nizih.

Po mnenju kapetana Grege Žemlje ima prav naveza Rola – Dominko največ možnosti za točko. Oba sta visokorasla, Rola meri 193 centimetrov, Dominko pa 202 cm, kar je v dvojicah precejšnja prednost. Hkrati sta večkrat že združila moči.

Po igri parov bosta na sporedu še dva dvoboja, a če bo Turčija prišla do tretje točke, zadnje partije ne bo.

Zmagovalec bo napredoval med 28 najboljših ekip v Davisovem pokalu, poraženec pa bo septembra igral v kvalifikacijah za svetovno skupino I.