SLOVENEC MELJE NA ORANGE BOWLU: Suljić premagal že 5 tekmecev, v ponedeljek igra za finale

12-letni slovenski teniški up Svit Suljić na Floridi te dni naravnost blesti na prestižnem Orange Bowl turnirju do 12. leta starosti. Premagal je že pet nasprotnikov, v ponedeljek pa se bo potegoval za mesto v velikem finalu. 

Svit Suljić naravnost blesti na Floridi. (Foto: TE)

Svit Suljić je v mesecu novembru navdušil z izjemnimi predstavami na turnirju najboljših igralcev v Evropi, ko je na igriščih akademije Rafaela Nadala prišel vse do finala. Na t.i. Tennis Europe Masters turnirju do 12. leta starosti je premagal 5 nasprotnikov, v finalu pa po izjemno tesnem zaključku klonil proti Rusu Savvi Rybakinu.

Da njegove odlične predstave niso naključje, Suljić dokazuje že tekom celotne sezone, ne zaustavlja pa se niti v decembru, ko naravnost blesti na Floridi. Na tamkajšnjem turnirju Orange Bowl U12 melje enega za drugim. Nanizal je že pet zmag, s čimer si je priboril mesto v ponedeljkovem polfinalu. V četrtfinalu je Suljić s 6:2 in 6:2 nadigral Britanca Marka Cebana, s katerim se je pomeril že na prej omenjenem Mastersu v Španiji in takrat dvoboj dobil precej bolj tesno. Bilo je 7:6(5) in 7:6(8).

Finalno vstopnico bo Suljić lovil proti Američanu Jordanu Leeju, ki je bil v četrtfinalu z 2:1 v nizih boljši od 2. nosilca turnirja Navneeta Raghurama. 

Orange Bowl U14
(ZDA, Florida, Salvadore Park)

Posamezno
1. kolo: Suljić S. (Slo/3) – Pedraza N. (Zda) 6:4, 6:1
2. kolo: Suljić S. (Slo/3) – Rybak I. (Zda) 6:0, 6:1
3. kolo: Suljić S. (Slo/3) – Camacho E. (Ekv/17) 5:7, 6:2, 6:4
Osmina finala: Suljić S. (Slo/3) – Arun G. (Zda/9) 7:5, 6:1
Četrtfinale: Suljić S. (Slo/3) – Ceban M. (Vb/9) 6:2, 6:2
Polfinale: Suljić S. (Slo/3) – Lee J. (Zda/5) [20.12.]