Slovenci vse bolj navzoči v organih Tennis Europe

Od 22. do 25. septembra je bila v Luksemburgu 48. letna skupščina zveze Tennis Europe (TE). 113 delegatov iz 49 držav (50 držav članic TE) je izvolilo novega predsednika – to še naprej ostaja Ivo Kaderka – in izvršni odbor, ki bo v tej sestavi deloval do leta 2024. Čedalje pomembnejšo vlogo v mednarodnih teniških organizacijah pa imajo tudi slovenski predstavniki.

Gregor Krušič in prvi direktor Tennis Europe Heinz Grimm.

Slovenijo je na skupščini zastopal direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič, ki kot predstavnik za mednarodne odnose redno sodeluje na konferencah in skupščinah Tennis Europe in Mednarodne teniške zveze (ITF). Zaradi čedalje aktivnejše vloge v delovanju v mednarodnih teniških organizacijah so v delo v različnih odborih vključeni tudi slovenski teniški delavci. Luka Zalaznik sodeluje v odboru za Seniors tenis, Marko Por v odboru za mladinski tenis, Blaž Anže Pipan v odboru sodniške organizacije in profesionalnih turnirjev WTT, Gregor Krušič pa v odboru za razvoj tenisa v Evropi.

Glavni kratkoročni cilji so povečanje števila mladinskih mednarodnih turnirjev TE in ITF v zimski sezoni iz 18 na 23, povečanje števila profesionalnih turnirjev z nagradnim skladom 15.000 in 25.000 ameriških dolarjev iz tri na deset ter pridobitev finančnih sredstev s strani NOC za potrebe vzdrževanja proračuna za Program mladinskih reprezentanc, ki zadnjih nekaj let znaša 150.000 evrov letno in s katerim upravlja Strokovni svet Tenis Slovenije.

Zaradi dobrega dela in vse boljših rezultatov slovenskih teniških igralcev in igralk v vseh starostnih kategorijah je Tenis Sloveniji (TS) uspelo pridobiti organizacijo trenerske konference Tennis Europe, ki bo jeseni prihodnje leto. Predzadnja je bila leta 2018 v Franciji, v Mouratoglou Tennis Academy, zadnja pa leto pozneje v Minsku. Prav tako se TS poteguje za organizacijo srečanja direktorjev zvez članic TE za leto 2023 – Top Executives’ Meeting 2023 – in skupščino TE za leto 2024. Naslednja skupščina Tennis Europe bo marca prihodnje leto na Portugalskem.

GALERIJA