Sezono začeli tudi v kategoriji Seniors

Po regijskih satelitih so leto začeli tudi igralci in igralke v organizaciji Seniors. Na tradicionalnem turnirju dvojic BTC – Medot se je zbralo 26 parov oziroma 52 igralcev in igralk.

Matjaž Končan in Samo Zakeršnik najboljša v kategoriji nad 105. (Foto: Sportida)

V teniški dvorani ŠC Milenium je bilo pestro od 11. ure naprej. Zaradi trenutne situacije v Sloveniji je v dneh pred turnirjem prišlo do nekaterih odpovedih, vseeno pa je bila zasedba na letošnjem zimskem turnirju številčna in kakovostna. Pri Tenis Sloveniji smo se odločili, da zaradi varnosti udeležencev turnir razdelimo na dva dela. Najprej so zaigrali moški v kategoriji nad 105 let in ženske nad 85 let. Ko sta se kategoriji skoraj zaključili pa so prišli še udeleženci v kategoriji moški do 105 let in ženske do 85 let. Za hrano je poskrbel Vivo catering, za pijačo pa domačija Medot.

Pri najstarejših sta pričakovano zmagala Samo Zakeršnik in Matjaž Končan. Po treh zmagah v skupinskem delu sta nato nanizala še zmagi v izločilnih bojih in se zasluženo veselila novega uspeha. V finalu sta z 9:4 premagala Fikreta Djogića in Zlatka Galijaševića. Na sosednjih igriščih smo ob tej kategoriji spremljali tudi žensko nad 85 let. Dvoboji so bili izenačeni, kakovostni in tudi dolgi. V konkurenci šestih parov so se v finalu srečale Romana Golob/Branka Tome in Alenka Hiti/Sabina Dolenc. Boljši sta bili prvi, rezultat pa je bil 9:4.

V času igranja ženskega finala sta se začeli tudi preostali dve kategoriji. Pri ženskah do 85 let je bilo prijavljenih osem tekmovalk oziroma štirje pari. Odigran je bil samo skupinski del, zmagovalki pa sta s tremi zmagami postali Špela Piškur in Katarina Draksler.

Najbolj napeto je bilo v kategoriji do 105 let, kjer smo videli številne kakovostne dvoboje. Med drugimi se je turnirja udeležil tudi drugi najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance v zgodovini Milivoje Novakovič. Ker je bila zasedba zelo močna se mu ni uspelo uvrstiti v polfinale. Tam sta najprej Blaž Ručigaj in Blaž Weiss premagala Josipa Kovačevića in Dragana Veselića. Na sosednjem igrišču pa sta bila Samo Škvarča in Marko Lopatič boljša od Petra Mavra in Nejca Kržana.

Blaž Ručigaj in Blaž Weiss najboljša v kategoriji do 105 let. (Foto: Sportida)

Sledil je izjemen finale, hkrati pa drugi medsebojni dvoboj tega dne, saj sta se oba finalna para srečala že v skupinskem delu. V obeh primerih je odločala podaljšana igra, v obeh primerih pa sta zmagala Blaž Ručigaj in Blaž Weiss. “Turnir je bil organiziran vrhunsko. Zahvala gre ekipi organizacije Seniors, ki se vedno potrudi za nas seniorje. S partnerjem Blažom Weissom sva odigrala izjemen turnir. Pet tekem in pet zmag! Kot nekdanji profesionalni športnik še vedno potrebujem izzive in adrenalin, ki jih takšni turnirji tudi prinašajo! Lepo je sodelovati, še lepše pa je zmagovati! Vedno pa je lepo srečati tudi stare teniške prijatelje in se z njimi tudi malce podružiti v teh norih korona časih,” je po zmagi povedal Ručigaj in verjetno povzel misli večine prisotnih.

Finale do 105 let (moški):
Ručigaj/Weiss – Skvarča/Lopatič 9:8

Finale nad 105 let (moški):
Zakeršnik/Končan – Djogić/Galijašević 9:4

Zmagovalki do 85 let (ženske):
Špela Piškur in Katarina Draksler

Finale nad 85 let (ženske):
Golob/Tome – Hiti/Dolenc 9:4

FOTOGALERIJA (Foto: Sportida)

Obširna fotogalerija bo objavljena v kratkem.