Serena Williams ne namerava izpustiti Wimbledona

Ameriška teniška superzvezdnica Serena Williams ne namerava izpustiti teniškega turnirja za grand slam na sveti travi v Wimbledonu, ki se bo začel 27. junija. V torek je na svojem profilu na Instagramu zapisala: “Se vidimo tam.” Ni jasno, ali namerava Williamsova, ki je trenutno 1208. igralka na svetu, igrati posamično ali dvojice v Wimbledonu.

Williamsova, ki velja za eno najboljših igralk tenisa v zgodovini, je lastnica 23 naslovov zmagovalke turnirjev za veliki slam med posameznicami.

A je njena forma neznanka. Več kot 11 mesecev ni nastopila na turnirjih. Zadnji dvoboj je odigrala 29. junija lani prav v Wimbledonu, ko je morala proti Belorusinji Aljaksandri Sasnovič zaradi poškodbe gležnja pri rezultatu 3:3 v prvem nizu predati obračun prvega kroga turnirja velike četverice.

Mlajša od sester Williams je sicer v Wimbledonu slavila sedemkrat, nazadnje leta 2016. V zadnjih letih pa neuspešno lovi rekordni 24. naslov na turnirjih za veliki slam med posameznicami, s čimer bi se izenačila z Margaret Court. Zadnji turnir za grand slam, ki ga je osvojila, je bilo odprto prvenstvo Avstralije leta 2017.

Američanka je objavila fotografijo svojih nog v belih teniških športnih čevljih, kako stoji na travnatem igrišču, pod katero je pripela skrivnostno sporočilo: “SW in SW19. To je zmenek 2022, se vidimo tam. Gremo.”

Štiridesetletna veteranka je v svoji objavi označila tudi Eastbourne, kar nakazuje, da bi lahko igrala na tem turnirju na travi naslednji teden na južni obali Anglije. Američanka bi lahko v Wimbledonu nastopila s posebnim povabilom oziroma bi se skupaj s sestro Venus merila v dvojicah, glede na to, da uradno še ni sklenila tekmovalne kariere.