Selektor Žemlje po žrebu: “Tokrat bomo mi izbrali drugačno podlago.”

Slovenska moška reprezentanca je po današnjem žrebu v Londonu dobila tekmeca v svetovni skupini II Davisovega pokala. To je Estonija, dvoboj pa bo med 16. in 18. septembrom v Sloveniji.

“Pomembno je, da igramo doma,” pravi selektor Žemlja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

To bo drugi medsebojni dvoboj med obema reprezentancama. Leta 2007 je bilo v 2. evro-afriški skupini v Estoniji 3:2 za Slovenijo. Sedanji selektor je dobil oba posamična dvoboja, ob drugi zmagi je izenačil na 2:2. Odločilno tretjo točko pa je Sloveniji priigral Luka Gregorc. V ekipi sta bila takrat še Marko Tkalec in Blaž Kavčič.

Trenutno je prvi estonski igralec 34-letni Jurgen Zoop (najvišje je bil na 211. mestu, trenutno pa je 908.), ki je igral že na prej omenjenem dvoboju. Takrat je izgubil tako proti Žemlji kot tudi Gregorcu. V igri dvojic je zmagal. Del ekipe je bil tudi Vladimir Ivanov, ki bo letos dopolnil 35 let, trenutno pa je 991. na lestvici ATP. Med tisočerico je na lestvici še Daniil Glinka, ki je trenutno 970. Estonija je marca letos v kvalifikacijah za svetovno skupino II premagala ekipo Pacific Oceania (ekipa sestavljena iz igralcev, ki so doma na otokih v Tihem oceanu).

“Pomembno je, da igramo doma, saj lahko tako izberemo podlago. Je pa res, da je v naši ekipi vedno najbolj pomembno kdo igra, tako da tekmec niti ni tako pomemben. Spomnim se dvoboja leta 2007. Takrat sem igral proti Zoopu. Bil je bil zelo mlad, ampak se je videlo, da bo dober igralec. Igrali smo na hitrem tepihu. Tokrat bomo mi izbrali drugačno podlago,“ je po žrebu povedal selektor Grega Žemlja, za katerega bo to tretji dvoboj na klopi Slovenije.

Naj spomnimo Slovenija je v Davisovem pokalu nazadnje igrala na začetku marca, ko je izgubila s 4:0 proti Čilu in izpadla v nižji rang tekmovanja.

Zmagovalec dvoboja bo igral v kvalifikacijah za svetovno skupino I.